Het Ondernemersbelang: Handboek voor huurovereenkomsten van bedrijfs- kantoorpanden

In Nederland zijn er honderdduizenden bedrijfs- en kantoorpanden en door de vele multi tenant gebouwen waarschijnlijk meer dan een miljoen lopende huurovereenkomsten. Voor veel huurders en verhuurders blijven artikelen uit de huurovereenkomst echter onduidelijk. In de onderhandelingsfase zijn ze waarschijnlijk wel uitgelegd door de bedrijfsmakelaar of adviseur, maar na verloop van tijd wordt die uitleg door velen helaas weer vergeten.

Stijgend aantal vragen door de corona crisis

De Online Bedrijfsmakelaar, één van de grootste bedrijfsmakelaars van Nederland, ontvangt dagelijkse tientallen verschillende vragen van huurders en verhuurders over artikelen uit de huurovereenkomst. “Door de huidige corona crisis is het aantal dagelijkse vragen de laatste weken zelfs met 80% gestegenVeel huurders zijn benieuwd of er mogelijkheden zijn om onder bepaalde verplichtingen uit te komen. Terwijl verhuurders zich juist afvragen hoe zij ervoor kunnen zorgen dat hun huurder wel aan zijn verplichtingen blijft voldoen.” aldus Jochem Kwinten, één van de medeoprichters van de Online Bedrijfsmakelaar.

Zijn collega Roy Daris vervolgt; “Het idee om een handboek te maken over de huurovereenkomst van bedrijfs- en kantoorpanden ontstond omdat veel vragen beantwoord konden worden met het simpelweg verwijzen naar een artikel uit de huurovereenkomst. Door dit handboek kunnen we op een eenvoudige manier veel vragen beantwoorden én hebben huurders en verhuurders in de toekomst een handig naslagwerk.”

Ontvang direct uw exemplaar

Het handboek over de huurovereenkomst van bedrijfs- en kantoorpanden in de zin van artikel 7:230a BW is gratis te downloaden op de website van de Online Bedrijfsmakelaar. Door het invullen van uw mailadres op deze pagina ontvangt u binnen 5 minuten het handboek in uw mail.

Over de Online Bedrijfsmakelaar

De Online Bedrijfsmakelaar is het moderne alternatief op de traditionele bedrijfsmakelaardij. Door het aanbieden van verschillende verhuur- en verkooppakketten kan iedere vastgoedeigenaar zijn pand verhuren of verkopen op de manier die het beste bij hem past. Daarnaast bespaart de vastgoedeigenaar duizenden euro’s aan makelaarscourtage door zaken te doen met de Online Bedrijfsmakelaar. Voor de verschillende pakketten worden namelijk geen courtage als percentage van de huur- of koopsom gehanteerd, maar vaste transparante tarieven.

Lees het volledige artikel op het Ondernemersbelang; https://www.ondernemersbelang.nl/kennisbank/handboek-voor-huurovereenkomsten-van-bedrijfs-en-kantoorpanden/

Voorkom fouten: Download hier ons gratis handboek over de huurovereenkomst

Onze NVM Bedrijfsmakelaars hebben alle artikelen in begrijpelijke taal samengevat in dit gratis handboek. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en ondertekent u de huurovereenkomst met vertrouwen.

Waar mogen wij het handboek naar toe mailen?

download handboek 7:230a BW