Winkelpand verhuren? Ontdek onze unieke aanpak.

Waarom moet het vinden van een nieuwe huurder voor uw winkelpand toch zo complex en duur zijn? Dat vonden wij ook! Daarom doen wij het anders. Efficiënter, transparanter en een stuk betaalbaarder. 

VERHUUR UW WINKEL OP DE MODERNE MANIER

Altijd inzicht in de laatste ontwikkelingen, korte lijntjes, veel persoonlijk contact

Uitgebreide advertentie op Funda in Business

Met meer dan 1,2 miljoen maandelijkse bezoekers is Funda in Business met afstand de grootste aanbodsite van Nederland.

Bespaar duizenden euro's aan onnodige courtage

Ongeacht de grootte, ligging of waarde van uw pand: wij werken altijd met vaste prijs, vanaf € 575,- excl. BTW. Zo bespaart u al snel duizenden euro's.

Onderhandelingsbegeleiding door een professional

Welke aanpak u ook kiest, onze NVM-Bedrijfsmakelaars en vastgoedadviseurs staan dagelijks voor u klaar om u te adviseren tijdens het hele traject.

Winkelpand verhuren op de manier die het beste bij u past

Onze frisse kijk op vastgoed verhuren hebben wij vertaald in twee verschillende pakketten. Afhankelijk van hoeveel ervaring uw heeft op de vastgoedmarkt, kiest u het pakket dat daar het beste bij aansluit.

Vindt u het fijn om zelf de bezichtigingen te verzorgen, maar laat u de rest graag aan ons over? Dan past het uitgebreide dienstenpakket het beste bij u.

Kent u de vastgoedmarkt op uw duimpje, dan past het marketing pakket beter. U regelt dan alles zelf en wij zorgen ervoor dat uw winkelpand optimaal zichtbaar en vindbaar is via de grote aanbodsites zoals Funda in Business. Ook houden we u constant op de hoogte van nieuwe updates.

MEER DAN 6.000 EIGENAREN GINGEN U AL VOOR

Onze klanten aan het woord

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.8/5

Dhr. Bogers

Bosweg 16, Putte

“Een uitstekende oplossing om een pand te verhuren. De volgende keer komen we zeker weer terug bij de Online Bedrijfsmakelaar. “

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

“Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.”

4.6/5

Dhr. Sellenraad

Nijverheidstraat 4, Maassluis

“Zeer betrouwbare partner. Komen hun afspraken na en zijn goed bereikbaar en bereid extra advies te geven indien gevraagd.”

Actief door het hele land, maar wel met de benodigde lokale kennis

Wij werken niet alleen regionaal maar ook landelijk. De groei die wij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt heeft ervoor gezorgd dat wij inmiddels beschikken over het grootste aanbod bedrijfsvastgoed van Nederland. Vanuit ons hoofdkantoor kunnen we nauwkeurige berekeningen maken voor winkelpanden door het hele land, ook bij u in de buurt.

funda voor bedrijven

Wij brengen verhuurders en huurders met elkaar in contact

De basis is simpel, maar stiekem komt er bij het verhuren van een winkelpand toch heel wat kijken. Met de Online Bedrijfsmakelaar hoeft u het als vastgoedeigenaar niet alleen te doen. Zie ons als een ervaren team aan uw zijde dat ervoor zorgt dat alles gewoon goed is geregeld.

Als NVM-bedrijfsmakelaar geven wij u de vrijheid om zelf de bezichtigingen in uw winkelpand te verzorgen. U kunt dan zelf bepalen met wie u zakendoet. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat uw winkelpand goed vindbaar is op alle grote aanbodsites, zoals bijvoorbeeld Funda in Business. Komt er een nieuwe reactie binnen, dan brengen wij u daar direct van op de hoogte.

ACTUEEL AANBOD

Het grootste aanbod van Nederland

Door onze sterke groei van de laatste jaren hebben wij op Funda in Business het grootste aanbod van Nederland, dus ook bij u in de regio. Ziet u uw ideale pand er niet tussen staan? Geen zorgen! Laat ons dan weten wat u zoekt en wij maken een gratis zoekvraag aan in onze database.

STAAT UW VRAAG ER NIET TUSSEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Veelgestelde vragen over het verhuren van een winkelpand

Bij het verhuren van een winkelpand dient u de huurovereenkomst in de zin van 7:290 BW te gebruiken. In de Nederlandse wetgeving staat namelijk omschreven dat een winkelier gekenmerkt wordt als een Publiek Toegankelijke Zaak. Met andere woorden iedereen kan zonder afspraak binnen wandelen en producten kopen.

Omdat de huurder zeer afhankelijk is van de locatie krijgt hij in de Nederlandse Wetgeving meer huurbescherming dan bijvoorbeeld bedrijfspanden en kantoorpanden. Daarom zijn er voor de verhuur van winkelruimte ook wettelijke huurperiodes en andere aspecten waar u rekening mee moet houden.

Daarom is het belangrijk om altijd een professional te betrekken bij het opstellen van een huurcontract voor winkelpanden. Om u alvast een beetje op weg te helpen hebben wij een gratis handboek geschreven over de verhuur van winkelruimte waarin wij alles over de huurovereenkomst uitgebreid hebben beschreven.Deze is gratis te downloaden via deze pagina.

Er zijn geen wettelijke regels over de maximale huurprijs voor een winkelpand. Als verhuurder mag u iedere huurprijs vragen die u wilt. Het is aan de huurder om te bepalen of hij dit bedrag voor het huren van het winkelpand wil betalen. 

Het is echter wel verstandig om een realistische huurprijs te vragen als u uw winkelpand wilt gaan verhuren. U wilt namelijk niet een te lage huurprijs vragen, maar een te hoge huurprijs zorgt er weer voor dat u moeilijker een huurder zult vinden.

Daarom helpen wij als NVM – Bedrijfsmakelaar altijd met het bepalen van een realistische huurprijs voor uw winkelpand. Wij hebben namelijk toegang tot de database van de NVM. Hierin verwerken alle NVM – Bedrijfsmakelaars hun transacties. Ook bij u in de buurt. Zo hebben wij altijd vergelijkingsmateriaal en kunnen een realistische huurprijs berekenen.

Als u een winkelpand wilt verhuren is het belangrijk om als eerste een goede huurprijs te bepalen. Deze is niet wettelijk vastgelegd dus dient getaxeerd te worden door een bedrijfsmakelaar. De bedrijfsmakelaar zal in het NVM systeem, of een andere database, op zoek gaan naar soortgelijke transacties. Op basis van deze referenties kan hij een berekening maken over de huurprijs voor de winkelruimte.

Zodra al het voorwerk is verricht is het belangrijk dat u potentiële kandidaten bereikt. Hiervoor zijn een hele hoop verschillende aanbodsites beschikbaar, maar verreweg de grootste is Funda in Business. Zij zijn de laatste jaren zeer sterk gegroeid en hebben inmiddels meer dan 1,2 miljoen maandelijkse bezoekers.

Als u uiteindelijk een huurder voor uw winkelpand heeft gevonden zullen de gemaakte afspraken vastgelegd moeten worden in een huurovereenkomst volgens het artikel 7:290 BW. Tenslotte is het belangrijk om bij de sleuteloverdracht een opleveringsrapport op te stellen. Hiermee voorkomt u een hoop problemen en discussies aan het einde van de huurovereenkomst.

Ja, de huurder van een winkelpand heeft huurbescherming. Dit heeft de wetgever in Nederland besloten omdat de huurders van winkelruimte sterk afhankelijk zijn van hun locatie. Om de huurder de zekerheid te geven dat hij de winkelruimte voor een langere periode kan gebruiken krijgen zij meer huurbescherming.

Daarom zijn er wettelijke huurperiodes die aangehouden moeten worden in de huurovereenkomst voor winkelpand (7:290 BW). In de regel zijn de huurtermijnen 5 jaar + 5 jaar, of andere variaties die samen uitkomen op 10 jaar. Maar er is ook een uitzonderingsregel mogelijk waarbij éénmalig een huurovereenkomst met een looptijd korter dan 2 jaar wordt overeengekomen.

Om problemen met de huurbescherming van huurders van winkelpanden te voorkomen is het verstandig om een professional in te schakelen. Als u namelijk fouten maakt kan het zijn dat u de huurder niet eenvoudig uit uw winkelpand kunt zetten vanwege de huurbescherming.

Als vastgoedeigenaar kunt u niet zonder een bedrijfsmakelaar uw winkelpand verhuren op Funda in Business. Dit platform is namelijk van de NVM en daarom niet toegankelijk voor zelfstandige vastgoedeigenaren.

De Online Bedrijfsmakelaar biedt de oplossing. Met onze aanpak kunt u zelf uw winkelpand aanmelden op Funda in Business voor een éénmalig laag tarief. Aan u de keus om te bepalen of u ook nog extra begeleiding wilt van ons team op de aspecten waar u behoefte aan heeft. 

Jazeker kan dat. In dat geval beginnen wij met een verhuurpakket. Wordt het pand uiteindelijk verkocht, dan brengen wij een restantbedrag in rekening van € 200,- excl. BTW. Als u het pand verhuurd dan brengen wij uiteraard geen restantbetaling in rekening.

In onze dienstenpakketten zit een jaarplaatsing op alle verschillende aanbodsites. Uw pand staat dus 12 maanden online. Mocht uw pand na een jaar nog niet verhuurd of verkocht zijn en u wilt graag uw advertentie verlengen dan is dat uiteraard mogelijk. De verlengingskosten bedragen hiervoor € 240,- excl. BTW voor een verlenging van 12 maanden.

Op basis van de statistieken vanuit Funda Business kunnen wij de advertentie optimaliseren. Als wij bijvoorbeeld zien dat de advertentie veel gevonden wordt, maar weinig mensen klikken op de advertentie voor meer informatie dan weten wij dat er iets moet gebeuren. Misschien is de hoofdfoto niet goed of is de vraagprijs te hoog?

Dagelijks zijn onze vastgoedadviseurs en NVM bedrijfsmakelaars bezig met het optimaliseren van onze advertenties. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u gegarandeerd uw doelgroep bereikt en maximaal profiteert van het bereik van Funda in Business.

Dat is eigenlijk heel logisch. Bij traditionele bedrijfsmakelaars is de courtage een percentage van de huurprijs of de koopsom. Daar doen we niet aan. Wij rekenen een vast, betaalbaar bedrag ongeacht de waarde van uw bedrijfspand.

In onze optiek is het vreemd dat de vergoeding van een bedrijfsmakelaar wordt gebaseerd op de waarde van uw bedrijfspand en niet op de toegevoegde waarde die hij levert. Het komt vaak voor dat u meer moet betalen voor een A1 locatie dan voor een C locatie. Terwijl de dienstverlening hetzelfde blijft én over het algemeen een A1 locatie makkelijker te verhuren is.

Daarnaast kunnen wij de kosten laag houden door onder andere;

  • U krijgt zelf een actieve rol. Doordat wij niet de bezichtigingen uitvoeren besparen wij veel tijd die wij daarom ook niet in rekening hoeven te brengen.
  • Wij houden de bedrijfskosten zo laag mogelijk. Wij hebben geen dure kantoren op toplocaties, maar één hoofdkantoor in Eersel. Daarnaast hebben we zoveel mogelijk processen geautomatiseerd. Hierdoor houden we alles inzichtelijk én kunnen wij onze kosten laag houden.

Benieuwd naar onze tarieven? Lees hier hoe het werkt