Beleggingspand verkopen

Uw beleggingspand verkopen op de manier die het beste bij u past.

Beleggingspand verkopen samen met de Online Bedrijfsmakelaar

Een beleggingspand verkopen is een complex traject. Alles moet grondig worden onderzocht en de gemaakte afspraken moeten goed worden vastgelegd zodat de notaris het eigendom zonder problemen kan overdragen. Daarom is het belangrijk dat u goed wordt ondersteund door een NVM – bedrijfsmakelaar.

Dat wil echter niet zeggen dat u zelf aan de zijlijn hoeft te blijven staan in afwachting op nieuws van uw bedrijfsmakelaar. Bij onze moderne aanpak houden wij u 24/7 op de hoogte van de laatste ontwikkelingen én verzorgt u zelf de bezichtigingen. U weet immers alles van uw eigen beleggingspand.

Ons team staat dagelijks voor u klaar en zorgt ervoor dat alles goed geregeld wordt. En dat doen wij altijd voor een vast éénmalig tarief van € 1.250,- excl. BTW. Zo bespaart u al snel duizenden euro’s op de verkoop van uw beleggingspand.

U de bezichtiging, wij de rest

Alleen behoefte aan Funda in Business en onze andere marketingactiviteiten?

Wilt u als ervaren vastgoedbelegger liever het overgrote gedeelte zelf doen? En alleen de publicatie op alle aanbodsites, inclusief Funda in Business, en de koppeling in onze zoekersdatabase aan ons overlaten?

Dan is ons online marketingpakket waarschijnlijk de beste oplossing voor u. Bij dit dienstenpakket doen wij de online marketing en regelt u zelf de rest.

Waarom kiezen voor de Online Bedrijfsmakelaar?

Persoonlijke begeleiding

Ons team bestaat uit ervaren bedrijfsmakelaars en adviseurs. Zij staan voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale online vindbaarheid

Iedere zoektocht begint tegenwoordig online, ook die naar een pand. Wij publiceren uw pand op alle grote aanbodsites, incl. Funda in Business.

Bespaar duizenden euro’s

Wij werken niet met torenhoge courtages, maar met vaste transparante tarieven. Zo bespaart u al snel duizenden euro's aan courtage.

Beleggingspand verkopen op de moderne manier voor een vaste laag tarief

Vroeger bezochten bedrijven de lokale bedrijfsmakelaar, omdat zijn of haar lokale netwerk zeer waardevol was voor de verkoper. Tegenwoordig levert een advertentie bij de lokale makelaar alleen, niet meer voldoende resultaat op. Bedrijven hebben het zoekgebied uitgebreid, en starten hun zoektocht naar een beleggingspand daarom online. Het is om deze reden belangrijk om uw beleggingspand te publiceren op populaire sites als Funda in Business en Bedrijfspand.com. Zonder hulp van een NVM bedrijfsmakelaar is een publicatie niet mogelijk. Daarom hebben wij een online Funda in Business dienstenpakket ontwikkeld.

Door met dienstenpakketten te werken, is het mogelijk om vooraf duidelijkheid te scheppen over de kosten. Wij werken niet met courtages of opstartkosten, waardoor u uw beleggingspand met een gerust hart te koop kunt zetten. U houdt door onze unieke werkwijze zelf de touwtjes in handen, waardoor u de makelaarskosten zo laag mogelijk kunt houden. Intussen zorgen wij ervoor dat het verkoopproces soepel verloopt, zodat u achteraf niet tegen verrassingen aanloopt.

Waarom zelf de bezichtigingen?
5/5

Meer dan 3.000 vastgoedeigenaren gingen u al voor

De afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot de grootste bedrijfsmakelaar op Funda in Business. Dit was natuurlijk nooit gelukt zonder het vertrouwen van onze opdrachtgevers. Daarom laten wij ze graag aan het woord. Op Funda in Business beoordelen onze opdrachtgevers ons bedrijf en onze moderne aanpak gemiddeld met een 8,9 én onze prijs- kwaliteitverhouding zelfs met een 9,1.

4.6/5

Dhr. Feyen

Data 7, Coevorden

Het prettige contact in combinatie met de gesprekken door ons met kopers heeft voor een mooi resultaat gezorgd. De geadviseerde verkoopprijs bleek de juiste. Absoluut een aanrader.

5/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

We zijn dik tevreden! In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar. Zeker een aanrader.

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale bedrijfsmakelaar. Altijd vriendelijk en altijd terugbellen. Hulp bij koopintentieverklaring, niets was teveel om vragen van onze kant te beantwoorden. 

funda voor bedrijven

Beleggingspand verkopen met een unieke marketingstrategie

Wilt u het beleggingspand op websites als Funda in Business en Bedrijfspand.com plaatsen, dan schakelt u hulp in van een NVM bedrijfsmakelaar of vastgoedadviseur. Voor verkopers die niet bij de NVM zijn aangesloten, is het namelijk niet mogelijk om een advertentie te plaatsen. Ons team helpt u graag met uw beleggingspand verkopen via een éénmalige publicatie voor een scherpe prijs. Zo kunt u zich richten op alle andere aspecten van het verkoopproces. Uw beleggingspand verkopen was nog nooit zo eenvoudig.

Heeft u hulp nodig tijdens andere aspecten in het verkoopproces, dan staat ons team ook graag voor u klaar. Een beleggingspand verkopen gaat vaak gepaard met specifieke wet- en regelgeving. Hiernaast heeft u vaak te maken met huurders waarvan het huurcontract door de koper moet worden overgenomen. Wij staan u graag bij in de onderhandelingen over deze zaken met de potentiële koper. Zo staat u er niet alleen voor en weet u zeker dat juridisch alles in orde is voor de verkoop gerealiseerd wordt. 

Altijd een professioneel team aan uw zijde

Met een jong en gedreven team zetten wij ons dagelijks in voor onze opdrachtgevers. Samen ontwikkelen wij de beste strategie, garanderen wij de beste online vindbaarheid en zorgen wij ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een beleggingspand

Als u een beleggingspand wilt verkopen moet u een goede prijs berekenen. Dit wordt normaliter gedaan door de huur die betaald wordt te vermenigvuldigen met een factor. Deze zogenaamde kapitalisatiefactor wordt berekend op basis van het gewenste rendement.

Om de factor voor een beleggingspand te berekenen deelt u het getal 100 door het gewenste rendement. Als een vastgoedbelegger dus bijvoorbeeld 5% rendement wil ontvangen is de factor 20 x de huur (100 / 5 = 20).

Om een goede waarde te bereken voor uw beleggingspand is het verstandig om een bedrijfsmakelaar in te schakelen. Het gewenste rendement en de kapitalisatiefactoren verschillen namelijk sterk per type beleggingspand, de ligging en de marktsituatie. Een bedrijfsmakelaar kan op basis van het NVM uitwisselingssysteem of een andere database de beste factor voor uw beleggingspand berekenen.

Nadat u goed heeft berekend hoeveel keer de huur het beleggingspand waard is dient ook nog de huidige huurovereenkomst beoordeeld te worden. Als de huurovereenkomst namelijk niet goed in elkaar zit of de huurder betaalt geen marktconforme prijs zal de bedrijfsmakelaar ook nog een aantal correctieposten toe moeten passen om tot een goede waarde te komen.

Het grootste aanbod beleggingspanden is te vinden op Funda in Business. Een aantal jaren geleden heeft Funda Business namelijk een speciale categorie gemaakt waar beleggingspanden te koop worden aangeboden. Met meer dan 1,2 miljoen maandelijkse zoekers naar beleggingspanden en te huur staande panden is Funda Business verreweg de grootste aanbodsite van Nederland.

Het verkopen van een beleggingspand op Funda in Business is echter alleen mogelijk met een aangesloten bedrijfsmakelaar. Voor particulieren is het namelijk niet mogelijk om zelf een beleggingspand aan te melden op Funda in Business. Met de Online Bedrijfsmakelaar is dit echter tegenwoordig wel mogelijk tegen een laag éénmalig tarief.

Meer weten? Klik hier voor meer informatie

Hoeveel eigen geld een koper nodig heeft is afhankelijk van bij welke bank hij een hypotheek wil aanvragen en van wat voor type beleggingspand het is. De banken hanteren gemiddeld een percentage van ongeveer 25% – 30% eigen geld voor het kopen van een beleggingspand. Dit verschilt echter sterk per bank, de financiële situatie van de koper én het beleggingspand.

Als het namelijk een beleggingspand op een A1 locatie in het centrum van Amsterdam is kan de bank besluiten om genoegen te nemen met minder eigen geld. Wanneer het beleggingspand echter slecht onderhouden is of zich in een krimpregio bevindt dan kan de bank zeggen dat er meer eigen middelen nodig zijn.

De overdrachtsbelasting voor het verkopen van een bedrijfspand bedraagt momenteel 8%. De hoogte van het bedrag dat u moet betalen aan overdrachtsbelasting wordt berekend over de koopsom van het registergoed. Als u dus bijvoorbeeld ook nog roerende zaken of goodwill overneemt dan bent u hierover in de regel geen overdrachtsbelasting verschuldigd. Het is echter wel belangrijk om dit eerst te laten beoordelen door een fiscalist of accountant om achteraf problemen te voorkomen met de Belastingdienst.

Uw bedrijfspand verkopen aan een vastgoedbelegger met een huurder erin is geen enkel probleem. Koop breekt immers geen huur. De lopende huurovereenkomst van de huurder heeft echter wel invloed op de verkoop en de koopsom.

De belegger die uw bedrijfspand koopt kan namelijk niet onder de huidige huurovereenkomst uit. Hij neemt dus alle rechten en plichten over van de verkoper. Daarom is het dus belangrijk dat de huurovereenkomst goed is opgesteld, de huurprijs marktconform is en dat de belegger vertrouwen heeft in de huidige huurder. Als de vastgoedbelegger namelijk weinig vertrouwen heeft zal hij het risico hoger inschatten waardoor hij bereidt is om een lagere prijs te betalen voor uw bedrijfspand.

Sinds onze oprichting in 2014 zijn wij vrij snel uitgegroeid tot de grootste bedrijfsmakelaar van Nederland. Hierdoor krijgen wij dagelijks honderden reacties op ons actuele aanbod. Deze zoekvragen van huurders, kopers en vastgoedbeleggers verwerken wij in onze zoekersdatabase.

Deze zoekersdatabase koppelt dagelijks zoekvragen aan panden uit onze portefeuille. Inmiddels zitten er meer dan 6.000 actuele zoekers in het bestand, waarvan een groot deel bestaat uit vastgoedbeleggers. Zij worden graag zo snel mogelijk op de hoogte gebracht als wij nieuwe objecten in ons aanbod krijgen die voldoen aan hun wensen.

In principe niets. De meeste kosten aan de notaris worden namelijk betaald door de koper. Het betekent echter niet dat de verkoper helemaal niets verschuldigd is aan de notaris. De koper betaalt namelijk de kosten om eigenaar te kunnen worden van het beleggingspand, zoals het inschrijven van de koopovereenkomst in het Kadaster.

Als verkoper kan het zijn dat u moet betalen voor de kosten die de notaris maakt voor het uitschrijven van de hypotheek uit het Kadaster (doorhalen/royeren), maar deze kosten liggen uiteraard wel een stuk lager dan die voor de koper.

Jazeker kan dat. In dat geval beginnen wij met een verhuurpakket. Wordt het pand uiteindelijk verkocht, dan brengen wij een restantbedrag in rekening van € 200,- excl. BTW. Als u het pand verhuurt dan brengen wij uiteraard geen restantbetaling in rekening.