Bedrijfsvastgoed verkopen

Met onze unieke werkwijze kan iedere vastgoedeigenaar succesvol zijn bedrijfsvastgoed verkopen op een transparante en voordelige manier.

Waarom vinden wij dat u zelf het beste de rondleidingen in uw pand kunt verzorgen?

U bent de expert

U kent uw pand, haar historie en de omgeving als geen ander. Tijdens de bezichtiging kunt u direct alle vragen beantwoorden van potentiële kandidaten.

U bepaalt met wie u zaken doet

Tijdens de bezichtigingen leert u als eerste potentiële kandidaten kennen. Zo krijgt u al vrij snel een goed beeld van wie u tegenover u heeft.

U bent flexibeler dan een makelaar

Veel bedrijfsmakelaars zijn gebonden aan kantoortijden, maar dat bent u als eigenaar minder. Dus als een kandidaat 's-avonds of in het weekend wil langskomen is dat mogelijk.

U de bezichtiging, wij de rest

In onze ogen bent u zelf de aangewezen persoon om de rondleidingen in uw pand uit te voeren. U weet immers alle ins- en outs van het pand en haar omgeving. Ons team van NVM – Bedrijfsmakelaars en vastgoedadviseurs zijn er om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld wordt.

Van een objectopname en een plaatsing op alle grote zakelijke aanbodsites, inclusief Funda in Business, tot een koopintentieverklaring en opleveringsrapporten. Tijdens het hele verkooptraject staat ons hele team dagelijks voor u klaar om u snel antwoord te geven op al uw vastgoedvragen.

En dat allemaal voor een vast transparant tarief. Wij vinden namelijk niet dat de vergoeding van een bedrijfsmakelaar bepaald zou moeten worden door de verkoopprijs van uw pand, maar door zijn toegevoegde waarde. Daarom werken wij altijd met het éénmalige tarief van € 1.250,- excl. BTW voor het uitgebreide verkooppakket

Wat kunt u allemaal van ons verwachten?

“Als Online Bedrijfsmakelaar zetten jullie mijn pand toch alleen maar op het internet?” Dat is wat veel mensen over ons denken, maar niets is minder waar. Als één van de grootste NVM – Bedrijfsmakelaars van Nederland kunt u van ons de kwaliteit en begeleiding verwachten die u van een bedrijfsmakelaar mag verwachten. Het enige wat ons onderscheidt van andere bedrijfsmakelaars is de actieve rol van de vastgoedeigenaar en het transparante tarief.

Bent u een ervaren belegger en doet u liever het overgrote gedeelte zelf?

Kies dan voor ons Online Marketingpakket. Hierbij zorgen wij voor een uitgebreide advertentie op alle grote aanbodsites én een koppeling in onze zoekersdatabase. 

Het overige werk doet u zelf. Uiteraard staat ons team dagelijks klaar om u te adviseren en te begeleiden mocht u daar behoefte aan hebben.

funda voor bedrijven
Al 3.500+ vastgoedeigenaren gingen u al voor!

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.8/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

“In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

“Het contact  verliep uitstekend. Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.”

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale bedrijfsmakelaar. Hulp bij koopintentieverklaring, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “

Bedrijfsvastgoed verkopen? Maak een vliegende start

Het is belangrijk dat de publicatie uitnodigend, actueel en correct is. Een complete advertentie krijgt namelijk een betere ranking op Funda in Business en zorgt voor geen discussies over de oppervlaktes. 

Als u kiest voor ons startpakket dan zorgen wij ervoor dat alles goed geregeld wordt. Het startpakket bestaat uit:

Wij hebben met onze mediapartners scherpe tarieven kunnen afspreken waardoor wij dit startpakket al kunnen aanbieden vanaf € 325,- excl. BTW. Meer informatie vindt u in ons informatiepakket.

Veelgestelde vragen over het verkopen

In principe niets. De meeste kosten aan de notaris worden namelijk betaald door de koper. Het betekent echter niet dat de verkoper helemaal niets verschuldigd is aan de notaris. De koper betaalt namelijk de kosten om eigenaar te kunnen worden van het pand, zoals het inschrijven van de koopovereenkomst in het Kadaster.

Als verkoper kan het zijn dat u moet betalen voor de kosten die de notaris maakt voor het uitschrijven van de hypotheek uit het Kadaster (doorhalen/royeren), maar deze kosten liggen uiteraard wel een stuk lager dan die voor de koper.

Sinds onze oprichting in 2014 zijn wij vrij snel uitgegroeid tot de grootste bedrijfsmakelaar van Nederland. Hierdoor krijgen wij dagelijks honderden reacties op ons actuele aanbod. Deze zoekvragen van huurders, kopers en vastgoedbeleggers verwerken wij in onze zoekersdatabase.

Deze zoekersdatabase koppelt dagelijks zoekvragen aan panden uit onze portefeuille. Inmiddels zitten er meer dan 6.000 actuele zoekers in het bestand, waarvan een groot deel bestaat uit vastgoedbeleggers. Zij worden graag zo snel mogelijk op de hoogte gebracht als wij nieuwe objecten in ons aanbod krijgen die voldoen aan hun wensen.

De overdrachtsbelasting voor het verkopen van een pand bedraagt momenteel 8%. De hoogte van het bedrag dat u moet betalen aan overdrachtsbelasting wordt berekend over de koopsom van het registergoed. Als u dus bijvoorbeeld ook nog roerende zaken of goodwill overneemt dan bent u hierover in de regel geen overdrachtsbelasting verschuldigd. Het is echter wel belangrijk om dit eerst te laten beoordelen door een fiscalist of accountant om achteraf problemen te voorkomen met de Belastingdienst.

Meer informatie over de mogelijkheden?