Winkelpand verkopen? Ontdek onze unieke aanpak.

Als ondernemer heeft u het al druk genoeg. Wilt u uw winkelpand verkopen, dan moet dit soepel en zonder gedoe verlopen. Wij snappen dat en doen er daarom alles aan om u te begeleiden naar een succesvolle verkoop.

DE MODERNE MANIER OM UW WINKELPAND TE VERKOPEN

Altijd inzicht in de laatste ontwikkelingen, korte lijntjes, veel persoonlijk contact

Uitgebreide advertentie op Funda in Business

Met meer dan 1,2 miljoen maandelijkse bezoekers is Funda in Business met afstand de grootste aanbodsite van Nederland.

Bespaar duizenden euro's aan onnodige courtage

Ongeacht de grootte, ligging of waarde van uw pand: wij werken altijd met vaste prijs, vanaf € 575,- excl. BTW. Zo bespaart u al snel duizenden euro's.

Onderhandelingsbegeleiding door een professional

Welke aanpak u ook kiest, onze NVM-Bedrijfsmakelaars en vastgoedadviseurs staan dagelijks voor u klaar om u te adviseren tijdens het hele traject.

Winkelpand verkopen op de manier die het beste bij u past

Wij hebben een moderne kijk op het verkopen van vastgoed. Afhankelijk van uw ervaring met vastgoed hebben wij twee verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen. Is de vastgoedwereld nog relatief nieuw voor u, dan kunt u het beste kiezen voor het uitgebreide dienstenpakket. U verzorgt dan zelf de bezichtigingen in uw winkelpand en wij doen de rest.

Kent u de vastgoedmarkt op uw duimpje, dan past het marketing pakket waarschijnlijk beter bij u. Daarbij regelt u in principe alles zelf en zorgen wij ervoor dat uw winkelpand optimaal vindbaar is zodat u zoveel mogelijk potentiële kopers bereikt. Natuurlijk houden we u ook continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen

MEER DAN 6.000 EIGENAREN GINGEN U AL VOOR

Onze klanten aan het woord

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.6/5

Dhr. Feyen

Data 7, Coevorden

“Het prettige contact in combinatie met de gesprekken door ons met kopers heeft voor een mooi resultaat gezorgd. De geadviseerde verkoopprijs bleek de juiste. Absoluut een aanrader.”

5/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

“We zijn zeer tevreden over de Online Bedrijfsmakelaar! In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale bedrijfsmakelaar. Altijd terugbellen. Hulp bij koopintentieverklaring, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “

Actief door heel Nederland met kennis van de lokale markt

De laatste jaren hebben wij een flinke groei doorgemaakt. Hierdoor beschikken wij inmiddels over het grootste aanbod bedrijfsvastgoed van Nederland. Ook hebben wij toegang tot de uitgebreide NVM-database waarin alle bedrijfsmakelaars hun transacties registreren. Dit, samen met onze ervaring, zorgt ervoor dat wij landelijk kunnen taxeren. Voor de verkoop van uw winkelpand zetten wij alles op alles om u optimaal van dienst te zijn.

Een ervaren team aan uw zijde

Wilt u uw winkelpand verkopen, dan is het belangrijk dat alles gewoon goed geregeld is. Met de Online Bedrijfsmakelaar heeft u een ervaren team aan uw zijde dat ervoor zorgt dat alles gewoon goed geregeld is.

Bij ons heeft u de vrijheid om zelf de bezichtigingen in het pand te verzorgen. Op die manier maakt u als eerste kennis met geïnteresseerden en bepaalt u zelf met wie u zakendoet. Wij bieden alle begeleiding en ondersteuning die u wenst en brengen u meteen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

ACTUEEL AANBOD

Het grootste aanbod van Nederland

Wij beschikken inmiddels over het grootste aanbod bedrijfsvastgoed van Nederland. Dat komt doordat wij de afgelopen jaren een flinke groei hebben doorgemaakt. Het grote voordeel voor u is dat wij door dit grote aanbod landelijk kunnen werken. Daarnaast kunnen wij door heel Nederland taxeren, door onze ervaring maar ook dankzij de NVM-database waarin alle bedrijfsmakelaars hun transacties verwerken.

STAAT UW VRAAG ER NIET TUSSEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Veelgestelde vragen over het verkopen van een winkelpand

Wanneer u een winkelpand gaat verkopen op Funda Business en alle andere aanbodsites is het belangrijk om een goede vraagprijs te hanteren. De waarde van een winkelpand wordt berekend door middel van de markthuur te vermenigvuldigen met een bruto aanvangsrendement.

Wanneer de markthuur voor uw winkelpand bijvoorbeeld € 50.000,- bedraagt en het gemiddelde bruto aanvangsrendement 8% dan komt de waarde uit op € 625.000,-.

Om een goede berekening te maken voor de markthuur en de BAR is het verstandig om een bedrijfsmakelaar in te schakelen. Zij hebben toegang tot de NVM database en kunnen zo een goede taxatie maken voor de waarde van uw winkelpand.

De overdrachtsbelasting voor het verkopen van een winkelpand bedraagt momenteel 8%. De hoogte van het bedrag dat u moet betalen aan overdrachtsbelasting wordt berekend over de koopsom van het registergoed. Als u dus bijvoorbeeld ook nog roerende zaken of goodwill overneemt dan bent u hierover in de regel geen overdrachtsbelasting verschuldigd. Het is echter wel belangrijk om dit eerst te laten beoordelen door een fiscalist of accountant om achteraf problemen te voorkomen met de Belastingdienst.

Als u als ondernemer een winkelpand verkoopt kan het zijn dat u boekwinst maakt. U maakt boekwinst als het winkelpand op uw balans staat en de balanswaarde lager is dan de verkoopopbrengst.

Deze boekwinst is in Nederland belast volgens het normale belastingstelsel. Meer informatie omtrent de belasting over boekwinsten kunt u vinden op de website van de Belastingdienst. 

Sinds onze oprichting in 2014 zijn wij vrij snel uitgegroeid tot de grootste bedrijfsmakelaar van Nederland. Hierdoor krijgen wij dagelijks honderden reacties op ons actuele aanbod. Deze zoekvragen van huurders, kopers en vastgoedbeleggers verwerken wij in onze zoekersdatabase.

Deze zoekersdatabase koppelt dagelijks zoekvragen aan panden uit onze portefeuille. Inmiddels zitten er meer dan 6.000 actuele zoekers in het bestand, waarvan een groot deel bestaat uit vastgoedbeleggers. Zij worden graag zo snel mogelijk op de hoogte gebracht als wij nieuwe objecten in ons aanbod krijgen die voldoen aan hun wensen.

Een goede voorbereiding is zeer belangrijk om uw winkelpand te verkopen. Zorg daarom altijd dat u beschikt over onder andere het;

  • Eigendomsbewijs
  • Meetrapportage of plattegronden
  • Documenten over een winkeliersvereniging
  • Ingevulde vragenlijst van de NVM
  • Lopende huurovereenkomsten
  • Stukken over de VvE

Deze stukken zorgen ervoor dat de koper van een winkelpand goed geïnformeerd wordt en dat er achteraf geen discussies ontstaan.

In principe niets. De meeste kosten aan de notaris worden namelijk betaald door de koper. Het betekent echter niet dat de verkoper helemaal niets verschuldigd is aan de notaris. De koper betaalt namelijk de kosten om eigenaar te kunnen worden van het winkelpand, zoals het inschrijven van de koopovereenkomst in het Kadaster.

Als verkoper kan het zijn dat u moet betalen voor de kosten die de notaris maakt voor het uitschrijven van de hypotheek uit het Kadaster (doorhalen/royeren), maar deze kosten liggen uiteraard wel een stuk lager dan die voor de koper.

Ja, vanuit onze bracheorganisatie hebben wij een standaard vragenlijst voor de verkoop van bedrijfsvastgoed. Deze vragenlijst krijgt u bij aanvang van de verkoop en zouden wij graag ingevuld retour willen ontvangen.

In deze vragenlijst kunt u heel veel informatie vastleggen zoals bijvoorbeeld asbest, OZB betalingen en gebreken. De vragenlijst wordt bij een uiteindelijk verkoop ook gedeeld met de koper zodat u altijd voldoet aan uw meldingsverplichting als verkoper.

Jazeker kan dat. In dat geval beginnen wij met een verhuurpakket. Wordt het pand uiteindelijk verkocht, dan brengen wij een restantbedrag in rekening van € 200,- excl. BTW. Als u het pand verhuurt dan brengen wij uiteraard geen restantbetaling in rekening.