Garagebox verkopen

Wij zijn een NVM – Bedrijfsmakelaar die het net even iets anders aanpakt. 

Actief betrokken als eigenaar

U doet zelf de bezichtigingen en kiest zo uw nieuwe huurder of koper. Wij begeleiden u op alle punten waar u behoefte aan heeft.

Persoonlijke begeleiding

Onze NVM-bedrijfsmakelaars en adviseurs staan dagelijks voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale online vindbaarheid

Iedere zoektocht begint tegenwoordig online daarom plaatsen wij uw pand op alle grote aanbodsites zoals Funda in Business.

Eén vaste, eerlijke prijs

Hoe groot uw pand ook is en wat deze ook waard is: wij werken altijd met één vaste prijs. Zo staat u nooit voor verrassingen

Garagebox verkopen samen met de Online Bedrijfsmakelaar

Uw garagebox verkopen omdat u gaat verhuizen of u de garagebox simpelweg niet meer nodig heeft? Dan bent u bij de Online Bedrijfsmakelaar aan het juiste adres. De reis begint met het vinden van een betrouwbare koper. Dit doen wij met een uitgebreide advertentie op de meest populaire vastgoed sites op dit moment. Dat maakt het bereiken van potentiële kopers in het hele land een stuk eenvoudiger. 

Uw Garagebox verkopen via de Online Bedrijfsmakelaar, dan mag u rekenen op professionele ondersteuning tijdens het volledige traject. Zo weet u zeker dat alles goed geregeld is: van het onderzoeken van het bestemmingsplan tot het tekenen van het opleveringsrapport.

Alles wat u nodig heeft om uw garagebox te verkopen

“Als Online Bedrijfsmakelaar zetten jullie mijn garagebox toch alleen maar op het internet?” Dat is wat veel mensen over ons denken, maar niets is minder waar. Als één van de grootste NVM – Bedrijfsmakelaars van Nederland kunt u van ons de kwaliteit en begeleiding verwachten die u van een bedrijfsmakelaar mag verwachten. Het enige wat ons onderscheidt van andere bedrijfsmakelaars is de actieve rol van de vastgoedeigenaar en het transparante tarief.

U heeft zelf de touwtjes in handen

Bij de Online Bedrijfsmakelaar denken wij dat u de aangewezen persoon bent om de bezichtigingen door uw garagebox zelf te organiseren. Dit is niet alleen prettig voor de koper, maar ook voor u. U heeft namelijk direct contact met een potentiële koper, waardoor u een sterkere onderhandelingspositie heeft. Hiernaast bent u niet gebonden aan de werktijden van een makelaar, waardoor de bezichtigingen ook in de avonduren of weekenden georganiseerd kunnen worden.

Als u de bezichtigingen doet, dan doen wij de rest. Wij zorgen voor een passende marketingstrategie waarmee uw garagebox op de beste manier gepresenteerd wordt. Met een publicatie op populaire vastgoedwebsites trekken wij potentiële kopers uit hele land aan. Zijn de bezichtigingen achter de rug? Dan ondersteunen wij u ook graag tijdens de onderhandelingen met de koper. Zo weet u zeker dat u de beste prijs voor uw garagebox krijgt én alle afspraken juridisch correct worden genoteerd.

funda voor bedrijven

Bent u een ervaren belegger en doet u liever het overgrote gedeelte zelf?

Kies dan voor ons Online Marketingpakket. Hierbij zorgen wij voor een uitgebreide advertentie op alle grote aanbodsites én een koppeling in onze zoekersdatabase. 

Het overige werk doet u zelf. Uiteraard staat ons team dagelijks klaar om u te adviseren en te begeleiden mocht u daar behoefte aan hebben.

Al 3.500+ vastgoedeigenaren gingen u al voor!

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.6/5

Dhr. Feyen

Data 7, Coevorden

“Het prettige contact in combinatie met de gesprekken door ons met kopers heeft voor een mooi resultaat gezorgd. De geadviseerde verkoopprijs bleek de juiste. Absoluut een aanrader.”

5/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

“We zijn zeer tevreden over de Online Bedrijfsmakelaar! In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale bedrijfsmakelaar. Altijd terugbellen. Hulp bij koopintentieverklaring, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “

Persoonlijke begeleiding voor een vaste en scherpe prijs

Uw garagebox verkopen zonder verrassingen? Over onze prijzen zijn wij zo transparant en duidelijk mogelijk. In plaats van het in rekening brengen van een hoog courtagebedrag, werken wij met een vaste prijs voor onze diensten. Het is mogelijk om gebruik te maken van volledige ondersteuning, maar als u het verkopen van vastgoed onder de knie heeft dan kunnen wij u ook bijstaan met ijzersterke marketing.

U bepaalt als eigenaar waar u hulp bij nodig heeft en op basis van uw behoeften maken wij een vaste prijs voor onze diensten. Zo weet u van tevoren waar u aan toe bent en loopt u niet tegen onverwachte kosten aan.  

Veelgestelde vragen over het verkopen van een garagebox

Hoeveel belasting u moet betalen over de winst bij het verkopen van een garagebox is sterk afhankelijk van uw eigen fiscale positie. Als de garagebox namelijk in eigendom is van een onderneming dan is de kans groot dat u boekwinst maakt. Deze boekwinst is in Nederland gewoon belast volgens de normale belastingheffingen voor bedrijven.

Als u echter de garagebox als particulier in Box 3 heeft is de winst in principe “onbelast”. De winst wordt dan toegevoegd aan uw vermogen en op die manier jaarlijks belast middels de vermogensbelasting. Hoelang dat dit nog op deze manier belast wordt is echter de vraag. De Belastingdienst is namelijk voornemens om de komende jaren het belastingstelsel grondig aan te passen. Daarom is het altijd belangrijk dat u informatie inwint over de belastingen die u moet betalen na de verkoop van een garagebox.

De btw regeling bij verkoop van uw garagebox is afhankelijk van uw eigen fiscale situatie. Mocht u bijvoorbeeld nog in de herzieningsperiode vallen dan kunt u uw opslagruimte niet verkopen zonder btw.

In dit artikel hebben wij een uitgebreide uitleg gegeven over de herzieningsperiode van btw bij de verkoop van opslagruimten. Klik hier voor meer informatie

In principe niets. De meeste kosten aan de notaris worden namelijk betaald door de koper. Het betekent echter niet dat de verkoper helemaal niets verschuldigd is aan de notaris. De koper betaalt namelijk de kosten om eigenaar te kunnen worden van het pand, zoals het inschrijven van de koopovereenkomst in het Kadaster.

Als verkoper kan het zijn dat u moet betalen voor de kosten die de notaris maakt voor het uitschrijven van de hypotheek uit het Kadaster (doorhalen/royeren), maar deze kosten liggen uiteraard wel een stuk lager dan die voor de koper.

Ja, vanuit onze bracheorganisatie hebben wij een standaard vragenlijst voor de verkoop van bedrijfsvastgoed. Deze vragenlijst krijgt u bij aanvang van de verkoop en zouden wij graag ingevuld retour willen ontvangen.

In deze vragenlijst kunt u heel veel informatie vastleggen zoals bijvoorbeeld asbest, OZB betalingen en gebreken. De vragenlijst wordt bij een uiteindelijk verkoop ook gedeeld met de koper zodat u altijd voldoet aan uw meldingsverplichting als verkoper.

Jazeker kan dat. In dat geval beginnen wij met een verhuurpakket. Wordt het pand uiteindelijk verkocht, dan brengen wij een restantbedrag in rekening van € 200,- excl. BTW. Als u het pand verhuurt dan brengen wij uiteraard geen restantbetaling in rekening.

Meer informatie over de mogelijkheden?