Verhuren of verkopen op de moderne manier, dit is hoe het werkt.

Van een professioneel vraagprijsadvies tot een gedetailleerd opleveringsrapport, en van een grondig bestemmingsplanonderzoek tot een zorgvuldige screening van kandidaten – wij zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld wordt. Het enige wat u hoeft te doen? Zelf de bezichtigingen in uw eigen pand verzorgen.
Een enthousiast en ervaren team aan uw zijde

U doet zelf de bezichtigingen, maar u staat er nooit alleen voor. Ons team helpt u tijdens het hele traject en beantwoordt al uw vragen via de mail, Whatsapp of telefonisch.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Reacties, brochure downloads en bezichtigingsaanvragen ontvangt u, samen met statistieken van Funda in Business, direct in uw mailbox. Zo bent u altijd op de hoogte.

Geen courtages, maar een vast eerlijk tarief

Wij werken niet met courtages als percentage van de opbrengst, maar we hanteren vaste eerlijke tarieven. Dat is wel zo duidelijk en zorgt ervoor dat u duizenden euro's kunt besparen.

HET PROCES

In zes stappen succesvol verhuren of verkopen

Onze service is erop gericht om snel en zonder gedoe een nieuwe huurder of koper voor uw pand te vinden. Hoe wij dat doen? Via een efficiënt en gestroomlijnd proces. Zo weet u altijd precies wat u kunt verwachten en komt u nooit voor verrassingen te staan.

STAP 1

Objectopname

De eerste stap is om elkaar wat beter te leren kennen. Dit doen we het liefst bij u op locatie om het pand direct te kunnen bekijken, maar telefonisch of via Skype is natuurlijk ook mogelijk. Tijdens dit gesprek beantwoorden we al uw vragen en leggen we alle details over uw pand uitgebreid vast. Zo kan elk lid van ons team u te alle tijde helpen.

STAP 2

Strategie & vraagprijsadvies

Als NVM-bedrijfsmakelaar hebben wij toegang tot de grootste vastgoeddatabases van Nederland. Alle bedrijfsmakelaars verwerken hun recente transacties in deze database. Op basis van deze data, gecombineerd met onze bevindingen van de objectopname, geven wij een advies over de verwachte huur- of koopopbrengst.

Hoewel u uiteindelijk de definitieve vraagprijs zelf bepaalt, helpen onze bedrijfsmakelaars en vastgoedadviseurs u met het bepalen van de beste strategie.

Funda voor bedrijven pand aanmelden online

STAP 3

Presentatie en online publicatie

Na het vaststellen van de juiste strategie en vraagprijs, gaan wij aan de slag met het schrijven van goede teksten. Deze verwerken wij samen met de foto’s en plattegronden in een mooie brochure.

Na uw goedkeuring publiceren wij uw pand op alle grote aanbodsites én activeren wij onze zoekersdatabase. Uw taak? Het ophangen van het V-bord en de poster.

STAP 4

Bezichtiging & onderhandelen

Bij iedere reactie op uw pand krijgt u direct een melding. Zo kunt u meteen een afspraak inplannen, want de bezichtiging verzorgt u immers zelf.

Het komt vaak voor dat de eerste onderhandelingen al tijdens de bezichtiging starten. Maar wees gerust, wij staan achter de schermen klaar om u te adviseren en begeleiden. Samen zorgen we voor de beste deal voor uw pand.

STAP 5

Concepten & screening

Na een mondeling akkoord, starten wij met het opstellen van de conceptdocumenten. U ontvangt hiervoor een blanco huurovereenkomst of koopintentieverklaring. Hierin kunt u de hoofdzaken zelf invullen. Dit vereenvoudigt het verwerkingsproces én verzekert ons ervan dat u alle artikelen heeft bekeken en erover heeft nagedacht.

Indien gewenst kunnen wij via NVM en de KVK bedrijven screenen. Natuurlijk verifiëren wij altijd de tekenbevoegdheid van de tegenpartij. Zo weet u met wie u zaken doet.

STAP 6

Ondertekening & oplevering

Zodra beide partijen de concepten hebben goedgekeurd, ontvangt u van ons de definitieve documenten inclusief bijlagen. Vervolgens maakt u een afspraak met de huurder of koper voor de ondertekening.

Na de ondertekening kunt u bij verkoop de documenten doorsturen naar de notaris voor de opmaak van de akte van levering. Bij een huurovereenkomst is dit uiteraard niet nodig. Voor de sleuteloverdracht ontvangt u een uitgebreid opleveringsrapport. Dit helpt om eventuele toekomstige discussies te voorkomen.

Onze klanten aan het woord

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.8/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

“In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

“Het contact verliep uitstekend. Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.”

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale makelaar. Hulp bij afhandeling, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “

Alleen behoefte aan Funda in Business en de andere aanbodsites?

Ons marketingpakket is speciaal ontwikkeld voor ervaren vastgoedbeleggers die de meeste taken het liefst zelf uitvoeren. Wij publiceren uw pand op alle aanbodsites, inclusief Funda in Business, en zorgen voor een koppeling in onze zoekersdatabase. U doet zelf de rest.

STAAT UW VRAAG ER NIET TUSSEN? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Veelgestelde vragen over onze werkwijze

Jazeker kan dat. In dat geval beginnen wij met een verhuurpakket. Wordt het pand uiteindelijk verkocht, dan brengen wij een restantbedrag in rekening van € 200,- excl. BTW. Als u het pand verhuurd dan brengen wij uiteraard geen restantbetaling in rekening.

De kosten voor het verkooppakket bedragen € 1.250,- excl. BTW. Het verkooppakket is namelijk iets uitgebreider dan het verhuurpakket. De koopintentie verklaring wordt namelijk opmaat gemaakt en er is een extra uitgebreid kadastraal onderzoek nodig.

Dat is ook mogelijk. Speciaal voor ervaren vastgoed beleggers hebben wij een online basic pakket ontwikkeld. Meer informatie over dit pakket vindt u hier.

Bij een traditionele bedrijfsmakelaar betaalt u een courtagebedrag. Dat is een percentage van de uiteindelijke jaarhuur of verkoopprijs. Dit weet u pas achteraf. Bij ons betaalt u vooraf de kosten om op te starten zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Om uw pand te kunnen verhuren of verkopen, hebben wij een aantal gegevens nodig. Denk aan bijvoorbeeld plattegronden, eigendomsbewijzen, een kopie van je legitimatiebewijs, stukken van de VvE en eventuele vergunningen van de gemeente.