Tips om te besparen op de makelaarscourtage van bedrijfsmakelaars

Staat u op het punt uw bedrijfspand te verkopen of te verhuren en vraagt u zich af wat de bijkomende kosten zijn voor een makelaar? De gemiddelde tarieven voor een bedrijfsmakelaar in Nederland liggen tussen de 1,5% en 1,8% van de verkoopprijs en tussen de 16% – 18% van de verhuurprijs. In de meeste gevallen bent u dus snel duizenden euro’s verschuldigd aan een makelaar. Door nieuwe initiatieven kan dit anders. In dit artikel leest u hoe u kunt besparen op de makelaarscourtage!

Wat is de gemiddelde makelaarscourtage voor bedrijfsmakelaars?

Een makelaar vraagt voor zijn diensten een vergoeding, ook wel courtage genoemd. De verschuldigde courtage kunt u zien als een vergoeding voor de diensten en inspanningen van de bedrijfsmakelaar bij de verkoop of de verhuur van uw bedrijfsruimte. Deze wordt in de meeste gevallen uitgedrukt in een percentage van de transactieprijs. Indien het een verhuurobject betreft wordt deze berekend over de jaarhuur.  

De gemiddelde courtage bedraagt ongeveer 17% van de jaarhuur en 1,6% van de transactieprijs. Naast de courtage vragen de meeste makelaars ook nog opstartkosten, deze bedragen al snel € 500,-. Al met al bent u voor een bedrijfsmakelaar al snel duizenden euro’s kwijt.

Hoe kun je besparen op de makelaarscourtage?

Er zijn verschillende manieren om te besparen op makelaarskosten. U kunt bijvoorbeeld zelf de foto’s en de aanbiedingstekst aanleveren zodat het de makelaar tijd bespaart en u dus geld! Let wel goed op en lees u van tevoren in, een goede presentatie is van groot belang voor een succesvolle verkoop of verhuur.

Zet daarnaast zelf social media in. In plaats van betaalde advertenties kunt u via verschillende kanalen al snel duizenden mensen bereiken. Mocht u toch liever de presentatie, marketing en de afwikkeling niet zelf willen verzorgen dan kunt u terecht bij de Online Bedrijfsmakelaar!

De oplossing: de Online Bedrijfsmakelaar

Bij de Online Bedrijfsmakelaar kunt u namelijk zelf uw bedrijfsruimte, kantoorruimte en winkelruimte verhuren en verkopen zonder makelaarscourtage. Wij hanteren namelijk een éénmalig vast tarief vanaf € 1.050,- excl. BTW voor de verhuur van uw bedrijfsruimte en € 1.250,- excl. BTW voor de verkoop.

Dit scherpe éénmalige tarief kunnen wij aanbieden omdat u bij de Online Bedrijfsmakelaar zelf de bezichtigingen uitvoert terwijl u wordt ondersteund door een NVM- Bedrijfsmakelaar. Daarnaast krijgt u de beschikking over alle benodigde makelaarstools, zoals onder andere vraagprijsbepalingen, fotografie, PDF – brochures, borden en posters, model huurovereenkomsten en opleveringsformulieren en plaatsen wij uw pand op de grootste zakelijke aanbodsites van Nederland waaronder Funda in Business en Bedrijfspand.com.

Benieuwd naar hoe u zelf uw bedrijfsruimte kunt verkopen zonder torenhoge makelaarscourtage?

Download dan snel ons gratis informatiepakket of neem contact op met het kantoor via 085-0201028. Wij staan u graag te woord.

Voorkom fouten: Download hier ons gratis handboek over de huurovereenkomst

Onze NVM Bedrijfsmakelaars hebben alle artikelen in begrijpelijke taal samengevat in dit gratis handboek. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en ondertekent u de huurovereenkomst met vertrouwen.

Waar mogen wij het handboek naar toe mailen?

download handboek 7:230a BW