Het screenen van huurders; weet met wie u zaken doet!

Voordat u de huurovereenkomst ondertekent is het voor uw als vastgoedeigenaar belangrijk om te weten wie uw huurder wordt. Als u uw bedrijfspand verhuurt via een bedrijfsmakelaar kunt u hem vragen om de huurder grondig te screenen. Maar waar moet u rekening mee houden als u zelf uw bedrijfspand wilt verhuren?

De Online Bedrijfsmakelaar heeft een aantal tips voor het screenen van uw huurders op een rij gezet:

  • Check altijd zelf de KvK-gegevens van de huurder. Aangeleverde uittreksels kunnen niet meer actueel zijn of zelfs bewerkt zijn.
  • Vraag recente jaarcijfers op en kijk of deze ook gedeponeerd zijn bij de KvK.
  • Vraag originele identiteitsbewijzen (identiteitskaart of paspoort) op van degene die de huurovereenkomst willen ondertekenen en maak zelf kopieën.
  • Check of de persoon die wil huren rechtshandelingen mag verrichten en namens het bedrijf een huurovereenkomst mag aangaan.
  • Is er een volmacht aanwezig, controleer dan of de handtekening die erop staat overeenkomt met het paspoort of identiteitskaart van de persoon die wil tekenen.
  • Google de huurder, het bedrijf en de personen erachter.
  • Zoek het bedrijf en de personen erachter ook op via Social Media.
  • Verhuurt u aan een startende onderneming? Vraag dan naar een businessplan.
  • Check het insolventieregister

Wilt u nog meer zekerheid? Schakel dan een NVM-Bedrijfsmakelaar in

Wanneer u een nog grondigere screening wilt laten uitvoeren van de potentiële huurder adviseren wij van de Online Bedrijfsmakelaar om een NVM-Bedrijfsmakelaar in de arm te nemen. Professionele bedrijfsmakelaars die aangesloten zijn bij de NVM kunnen namelijk gebruik maken van de NVM Businesstoets. De NVM Businesstoets voorziet NVM-Bedrijfsmakelaars namelijk van informatie omtrent de kredietwaardigheid, de betrouwbaarheid en het betaalgedrag van personen en bedrijven.

Voorkom fouten: Download hier ons gratis handboek over de huurovereenkomst

Onze NVM Bedrijfsmakelaars hebben alle artikelen in begrijpelijke taal samengevat in dit gratis handboek. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en ondertekent u de huurovereenkomst met vertrouwen.

Waar mogen wij het handboek naar toe mailen?

download handboek 7:230a BW