Gemiddelde makelaarscourtage van een bedrijfsmakelaar bij verhuur of verkoop van uw bedrijfspand?

Het is u (eindelijk) gelukt om uw bedrijfspand te verhuren of verkopen, maar wat zijn de kosten die een bedrijfsmakelaar daarna nog in rekening brengt?

Het tarief van een bedrijfsmakelaar wordt over het algemeen gebaseerd op een courtagebedrag. In Nederland bedraagt dit courtagebedrag gemiddeld 16% van de jaarhuur en 1,5% van de verkoopprijs waardoor de kosten nogal kunnen oplopen. Daarnaast bent u ook nog eens een aantal honderd euro aan opstartkosten verschuldigd waardoor u gemiddeld 17% – 20% van de jaarhuur en 1,5% – 1,75% van de verkoopprijs verschuldigd bent aan uw bedrijfsmakelaar.

In het ergste geval bent u dus zomaar 3 maanden huur verschuldigd aan uw bedrijfsmakelaar!

De Online Bedrijfsmakelaar biedt uitkomst!

Bij de Online Bedrijfsmakelaar verhuurd of verkoopt u uw bedrijfspand zelf zonder makelaarscourtage. Wij hanteren namelijk een vast éénmalig tarief van € 995,- voor ons dienstenpakket, met onder andere brochures, overeenkomsten en plaatsingen op de grootste aanbodsites van Nederland zoals Funda in Business, waardoor u van te voren precies weet waar u aan toe bent.

Dit scherpe éénmalige tarief kunnen wij aanbieden omdat u zelf een actieve rol speelt gedurende het verhuur- of verkoopproces van uw bedrijfspand. Bij de Online Bedrijfsmakelaar verzorgd u namelijk zelf de bezichtigingen terwijl u wordt ondersteund door een professionele NVM- Bedrijfsmakelaar. Op deze manier houdt u zelf de regie in handen én bespaart u aanzienlijk op onnodige courtagekosten van een traditionele bedrijfsmakelaar.

download handboek 7:230a BW

Download het gratis handboek over de artikelen in een huurovereenkomst

Waar mogen wij het handboek naar toe mailen?

Meer interessante artikelen voor jou

Voorkom dat u tekent
voor iets dat u niet weet!
download handboek 7:230a BW