Courtage bedrijfsmakelaar

Traditionele bedrijfsmakelaars in Nederland werken al jaren met courtages. Gemiddeld liggen deze rond de 16% van de jaarhuur en 1,75% van de verkoopprijs. Om nog maar te zwijgen over de – vaak honderden euro’s aan – opstartkosten. Daar doen wij niet aan. Bij ons kunt u uw vastgoed verhuren of verkopen voor een vast éénmalig tarief vanaf € 575,- excl. BTW.

Actief betrokken als eigenaar

U doet zelf de bezichtigingen en kiest zo uw nieuwe huurder of koper. Wij begeleiden u op alle punten waar u behoefte aan heeft.

Persoonlijke begeleiding

Onze NVM-bedrijfsmakelaars en adviseurs staan dagelijks voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale online vindbaarheid

Iedere zoektocht begint tegenwoordig online daarom plaatsen wij uw pand op alle grote aanbodsites zoals Funda in Business.

Eén vaste, eerlijke prijs

Hoe groot uw pand ook is en wat deze ook waard is: wij werken altijd met één vaste prijs. Zo staat u nooit voor verrassingen

NVM kwaliteit voor een vaste prijs

De courtage bedrijfsmakelaar die in rekening wordt gebracht, is een percentage van de verkoopprijs of de jaarlijkse huurprijs. Het gaat om aanzienlijke percentages die u kunt verlagen door samen te werken met de Online Bedrijfsmakelaar. Wij brengen namelijk geen courtages in rekening, maar werken met een vaste en duidelijke prijs voor onze dienstverlening. 

U bespaart kosten, maar levert niets in op gebied van kwaliteit. Onze NVM bedrijfsmakelaars zetten zich namelijk met veel plezier in om u de best mogelijke ervaring te bieden. Daar hoort duidelijkheid en transparantie over de kosten ook bij. 

Bespaar flink op de courtage bedrijfsmakelaar​

Traditionele bedrijfsmakelaars werken al jaren met courtages. Dit zijn percentages van de huur- of koopprijs. Gemiddeld liggen de courtages rond de 16% van de jaarhuur en 1,75% van de verkoopprijs. Om nog maar te zwijgen over de hoge opstartkosten. Daar doen wij niet aan. Als bedrijfsmakelaar doen wij namelijk altijd ons uiterste best om u te voorzien van een positieve ervaring. Daar hebben wij geen extra financiële prikkel voor nodig. Hoe groot het pand is heeft geen invloed op onze prijs. 

U betaalt bij ons een vaste, eerlijke prijs. Zo zorgen wij voor transparantie en duidelijkheid voordat wij aan de slag gaan met het verkopen of verhuren van uw pand. Met onze unieke marketingstrategie zorgen wij voor het aantrekken van potentiële kandidaten in het hele land, waardoor uw pand sneller verkocht of verhuurt kan worden. U houdt de touwtjes echter in handen en kiest zelf aan welke huurder of koper u het pand verhuurt of verkoopt. 

MEER DAN 6.000 EIGENAREN GINGEN U AL VOOR

Onze klanten aan het woord

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.8/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

“In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

“Het contact verliep uitstekend. Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.”

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale makelaar. Hulp bij afhandeling, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “

Doe de bezichtigingen zelf

Om u een goed gevoel te geven van welke potentiële huurder of koper het beste bij u past, vinden wij dat u de bezichtigingen het beste zelf kunt begeleiden. Zo krijgt u de kans om de potentiële kandidaat te ontmoeten én krijgt u de kans om het pand op de best mogelijke manier te verkopen. U weet immers het meest over uw pand, de omgeving en andere belangrijke informatie die relevant is voor de potentiële koper of huurder. 

Als u de bezichtigingen doet, dan doen wij de rest. Van het doen van onderzoeken tot het opstellen van contracten volgens de juridische normen: u kunt rekenen op de experts van de Online Bedrijfsmakelaar. U bespaart bij ons op de courtage die de makelaar normaal in rekening brengt, maar de kwaliteit van onze dienstverlening verschilt niet van de kwaliteit van een andere NVM bedrijfsmakelaar. Op dat gebied veranderd er voor u dus niets! 

De moderne aanpak om uw vastgoed te verhuren of te verkopen

Vroeger was het gebruikelijk om de lokale bedrijfsmakelaar op te zoeken als u een pand wilde verkopen of verhuren. Met zichtbaar promotiemateriaal rondom het pand was het voorheen mogelijk om vrij snel kandidaten aan te trekken. De tijdens zijn echter veranderd, en huurders en kopers starten hun zoektocht naar vastgoed tegenwoordig online. Daarom zorgen wij voor een optimale online zichtbaarheid van uw pand, zodat huurders en kopers uit het hele land op de hoogte zijn van de verkoop of verhuur van uw pand. 

Ons team bestaat uit verschillende NVM bedrijfsmakelaars en vastgoedadviseurs met jarenlange ervaring in de vastgoedbranche. Door deze ervaring nemen zij kennis, vaardigheden en expertise met zich mee, en daar kunt u van profiteren. Heeft u ervaring met het verkopen of verhuren van vastgoed, dan kunt u er ook voor kiezen om het grootste gedeelte van het verkopen zelf te doen. In dit geval nemen wij de marketing graag uit handen. Wij plaatsen in dit geval een advertentie op populaire aanbodsites, inclusief Funda in Business, tegen een vast tarief. Benieuwd naar wat ons team voor u kan betekenen? Neem nu contact met ons op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Het grootste aanbod beleggingspanden is te vinden op Funda in Business. Een aantal jaren geleden heeft Funda Business namelijk een speciale categorie gemaakt waar beleggingspanden te koop worden aangeboden. Met meer dan 1,2 miljoen maandelijkse zoekers naar beleggingspanden en te huur staande panden is Funda Business verreweg de grootste aanbodsite van Nederland.

Het verkopen van een beleggingspand op Funda in Business is echter alleen mogelijk met een aangesloten bedrijfsmakelaar. Voor particulieren is het namelijk niet mogelijk om zelf een beleggingspand aan te melden op Funda in Business. Met de Online Bedrijfsmakelaar is dit echter tegenwoordig wel mogelijk tegen een laag éénmalig tarief.

Meer weten? Kijk dan eens naar ons Online Marketingpakket.

Bij het verhuren van een winkelpand dient u de huurovereenkomst in de zin van 7:290 BW te gebruiken. In de Nederlandse wetgeving staat namelijk omschreven dat een winkelier gekenmerkt wordt als een Publiek Toegankelijke Zaak. Met andere woorden iedereen kan zonder afspraak binnen wandelen en producten kopen.

Omdat de huurder zeer afhankelijk is van de locatie krijgt hij in de Nederlandse Wetgeving meer huurbescherming dan bijvoorbeeld bedrijfspanden en kantoorpanden. Daarom zijn er voor de verhuur van winkelruimte ook wettelijke huurperiodes en andere aspecten waar u rekening mee moet houden.

Daarom is het belangrijk om altijd een professional te betrekken bij het opstellen van een huurcontract voor winkelpanden. Om u alvast een beetje op weg te helpen hebben wij een gratis handboek geschreven over de verhuur van winkelruimte waarin wij alles over de huurovereenkomst uitgebreid hebben beschreven. Dit handboek is gratis te downloaden via deze pagina.

Als u een beleggingspand wilt verkopen moet u een goede prijs berekenen. Dit wordt normaliter gedaan door de huur die betaald wordt te vermenigvuldigen met een factor. Deze zogenaamde kapitalisatiefactor wordt berekend op basis van het gewenste rendement.

Om de factor voor een beleggingspand te berekenen deelt u het getal 100 door het gewenste rendement. Als een vastgoedbelegger dus bijvoorbeeld 5% rendement wil ontvangen is de factor 20 x de huur (100 / 5 = 20).

Om een goede waarde te bereken voor uw beleggingspand is het verstandig om een bedrijfsmakelaar in te schakelen. Het gewenste rendement en de kapitalisatiefactoren verschillen namelijk sterk per type beleggingspand, de ligging en de marktsituatie. Een bedrijfsmakelaar kan op basis van het NVM uitwisselingssysteem of een andere database de beste factor voor uw beleggingspand berekenen.

Nadat u goed heeft berekend hoeveel keer de huur het beleggingspand waard is dient ook nog de huidige huurovereenkomst beoordeeld te worden. Als de huurovereenkomst namelijk niet goed in elkaar zit of de huurder betaalt geen marktconforme prijs zal de bedrijfsmakelaar ook nog een aantal correctieposten toe moeten passen om tot een goede waarde te komen.