Wie betaalt WOZ huurder of verhuurder bedrijfspand?

Wie betaalt WOZ huurder of verhuurder bedrijfspand?

Deze vraag zien wij voornamelijk online veelvuldig voorbij komen. In feite betaalt u belasting over de WOZ-waarde: de onroerendezaakbelasting (OZB). De WOZ-waarde van uw pand kan per jaar veranderen. Hierdoor kan de hoogte van de belasting ook per jaar veranderen. U controleert de WOZ-waarde van uw pand door een taxatierapport op te laten stellen. De experts van de Online Bedrijfsmakelaar helpen u daar graag bij. 

Het team van de Online Bedrijfsmakelaar heeft ruime ervaring met het opstellen van een accuraat taxatierapport. Dit maakt het bepalen van de hoogte van de OZB eenvoudiger en zorgt er bovendien voor dat u niet teveel of juist te weinig belasting betaald. Voorkom problemen en werk voor het verhuren van uw bedrijfspand samen met de Online Bedrijfsmakelaar.

Onroerende zaak belasting

Als vastgoedeigenaar krijgt u te maken met de OZB, de onroerendzaakbelasting. Onder onroerend goed wordt zowel de grond als het gebouw verstaan. Als huurder krijgt u niet te maken met de OZB, maar krijgt u wel te maken met gebruikersbelasting als het gebouw niet als woonhuis wordt gebruikt. Huurt u een bedrijfspand, dan krijgt u dus te maken met gebruikersbelasting. Dit is als het ware het gebruikersdeel van de onroerendezaakbelasting. 

Huurt of verhuurt u een bedrijfspand via de Online Bedrijfsmakelaar, dan zoeken wij graag voor u uit met welke belastingen u te maken krijgt. Dit zorgt niet alleen voor een soepel verloop van het huur- of verhuurtraject. U weet hierdoor ook zeker dat u op een later moment niet voor onverwachte kosten komt te staan. Zo gaat u gerust aan de slag met het huren of verhuren van een bedrijfspand. U kunt namelijk altijd leunen op de expertise en kennis van een team aan NVM bedrijfsmakelaars en vastgoedadviseurs met ruime ervaring in de vastgoedbranche. 

MEER DAN 6.000 EIGENAREN GINGEN U AL VOOR

Onze klanten aan het woord

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.8/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

“In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

“Het contact verliep uitstekend. Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.”

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale makelaar. Hulp bij afhandeling, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “

Uw bedrijfspand verhuren via de Online Bedrijfsmakelaar

Als vastgoedeigenaar is het niet mogelijk om uw bedrijfspand voor verhuur aan te bieden op Funda in Business. Dit platform is namelijk gekoppeld aan de NVM en daarom niet toegankelijk voor vastgoedeigenaren. Door samen te werken met de Online Bedrijfsmakelaar is het wel mogelijk om uw bedrijfspand aan te melden op Funda in Business. U betaalt hier een éénmalig bedrag voor, zodat alle kosten van tevoren duidelijk zijn. 

U kunt uw bedrijfspand niet aan iedereen verhuren. In het bestemmingsplan van de gemeente is namelijk vastgesteld wat voor soort bedrijven uw bedrijfspand mogen gebruiken. Om problemen met de gemeente te voorkomen zorgen onze experts voor een uitgebreid onderzoek naar het bestemmingsplan, voordat wij aan de slag gaan met het vinden van een huurder. Zo weet u zeker dat u aan alle normen van de gemeente voldoet en is het verhuren van uw bedrijfspand binnen handbereik.

Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen met het verhuren of huren van een bedrijfspand? Neem nu contact met ons op voor meer informatie. 

Op zoek naar de juiste huurder

Met onze unieke aanpak is het eenvoudiger om een grote doelgroep te bereiken. Omdat potentiële huurders hun zoektocht online starten, is dit ook de plek waar wij aanwezig zijn. De tijden zijn veranderd. Voorheen was het voor de bedrijfsmakelaar voldoende om te vertrouwen op zijn lokale netwerk. Huurders melden zich bij hen aan op het moment dat zij naar een nieuwe locatie zoeken. Tegenwoordig is dit echter niet meer voldoende. 

Met een uitgebreide publicatie op alle grote aanbodsites, waaronder Funda in Business en NVM Business, zorgen wij voor een optimale online vindbaarheid. Hiernaast maken wij een koppeling met onze zoekersdatabase, waardoor potentiële huurders niet om de advertentie heen kunnen. Zo bereiken wij gegarandeerd alle ondernemers bij u in de buurt én ver daarbuiten.  

Veelgestelde vragen

Dat is eigenlijk heel logisch. Bij traditionele bedrijfsmakelaars is de courtage een percentage van de huurprijs of de koopsom. Daar doen we niet aan. Wij rekenen een vast, betaalbaar bedrag ongeacht de waarde van uw kantoorruimte.

In onze optiek is het vreemd dat de vergoeding van een bedrijfsmakelaar wordt gebaseerd op de waarde van uw kantoorruimte en niet op de toegevoegde waarde die hij levert. Het komt vaak voor dat u meer moet betalen voor een A1 locatie dan voor een C locatie. Terwijl de dienstverlening hetzelfde blijft én over het algemeen een A1 locatie makkelijker te verhuren is.

Daarnaast kunnen wij de kosten laag houden door onder andere;

  • U krijgt zelf een actieve rol. Doordat wij niet de bezichtigingen uitvoeren besparen wij veel tijd die wij daarom ook niet in rekening hoeven te brengen.
  • Wij houden de bedrijfskosten zo laag mogelijk. Wij hebben geen dure kantoren op toplocaties, maar één hoofdkantoor in Eersel. Daarnaast hebben we zoveel mogelijk processen geautomatiseerd. Hierdoor houden we alles inzichtelijk én kunnen wij onze kosten laag houden.

Benieuwd naar onze tarieven? Lees hier hoe het werkt

Er zijn geen wettelijke regels over de maximale huurprijs voor een kantoorruimte. Als verhuurder mag u iedere huurprijs vragen die u wilt. Het is aan de huurder om te bepalen of hij dit bedrag voor het huren van het kantoorruimte wil betalen. 

Het is echter wel verstandig om een realistische huurprijs te vragen als u uw kantoorruimte wilt gaan verhuren. U wilt namelijk niet een te lage huurprijs vragen, maar een te hoge huurprijs zorgt er weer voor dat u moeilijker een huurder zult vinden.

Daarom helpen wij als NVM – Bedrijfsmakelaar altijd met het bepalen van een realistische huurprijs voor uw kantoorruimte. Wij hebben namelijk toegang tot de database van de NVM. Hierin verwerken alle NVM – Bedrijfsmakelaars hun transacties. Ook bij u in de buurt. Zo hebben wij altijd vergelijkingsmateriaal en kunnen een realistische huurprijs berekenen.

Als vastgoedeigenaar kunt u niet zonder een bedrijfsmakelaar uw kantoorruimte verhuren op Funda in Business. Dit platform is namelijk van de NVM en daarom niet toegankelijk voor zelfstandige vastgoedeigenaren.

De Online Bedrijfsmakelaar biedt de oplossing. Met onze aanpak kunt u zelf uw kantoorruimte aanmelden op Funda in Business voor een éénmalig laag tarief. Aan u de keus om te bepalen of u ook nog extra begeleiding wilt van ons team op de aspecten waar u behoefte aan heeft.