Courtage makelaar bedrijfspanden

Wij werken niet met courtages of opstartkosten, maar met vaste lage tarieven vanaf € 575,- excl. BTW. Zo bespaart u al snel duizenden euro's aan makelaarscourtage.
Actief betrokken als eigenaar

U doet zelf de bezichtigingen en kiest zo uw nieuwe huurder of koper. Wij begeleiden u op alle punten waar u behoefte aan heeft.

Persoonlijke begeleiding

Onze NVM-bedrijfsmakelaars en adviseurs staan dagelijks voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale online vindbaarheid

Iedere zoektocht begint tegenwoordig online daarom plaatsen wij uw pand op alle grote aanbodsites zoals Funda in Business.

Eén vaste, eerlijke prijs

Hoe groot uw pand ook is en wat deze ook waard is: wij werken altijd met één vaste prijs. Zo staat u nooit voor verrassingen

Bespaar duizenden euro’s aan courtage van de makelaar

Traditionele bedrijfsmakelaars werken al jaren met courtages. Dit zijn percentages van de jaarlijkse huur of de koopprijs. Verhuurmakelaars brengen gemiddeld 16% van de jaarhuur in rekening. Verkoopmakelaars vragen gemiddeld 1,75% courtage voor de verkoop van een pand. Hiernaast worden er vaak opstartkosten in rekening gebracht. Kortom: de makelaarskosten kunnen hoog oplopen. Als vastgoedeigenaar bent u echter op zoek naar manieren om deze kosten zo laag mogelijk te houden. 

Met de unieke werkwijze van de Online Bedrijfsmakelaar staat u niet aan de zijlijn te wachten op ontwikkelingen in het verkoop- of verhuurproces. In plaats hiervan betrekken wij onze klanten actief bij het proces. Dit zorgt ervoor dat u de touwtjes zelf in handen kunt houden, zonder het risico te lopen dat er iets misgaat. Wij doen dit altijd voor een scherp en duidelijk tarief. Wij brengen geen courtagekosten in rekening, maar maken op basis van uw behoeften een pakketprijs. Het maakt hierbij niet uit of het pand op een A1-locatie staat of niet: onze experts doen altijd hun uiterste best om u van een positieve ervaring te voorzien. Daar hebben wij geen extra financiële prikkel voor nodig. 

NVM kwaliteit voor een vaste prijs

Wat is courtage van een makelaar? Als u vastgoed verkoopt of verhuurt en een traditionele bedrijfsmakelaar inhuurt, dan krijgt u te maken met courtage. Dit is een percentage van de jaarhuur of de koopprijs en wordt achteraf berekend. Omdat het om aanzienlijke bedragen gaat, zijn veel mensen op zoek naar manieren om de courtage van de makelaar zo laag mogelijk te houden. De Online Bedrijfsmakelaar biedt met deeldiensten de oplossing! 

Ons team bestaat uit NVM bedrijfsmakelaars en vastgoedadviseurs met ruime ervaring op de vastgoedmarkt. Hierdoor bent u verzekerd van een soepel verloop van het verhuur- of verkoopproces voor een eerlijke, vaste prijs. Onze experts staan graag voor u klaar: vanaf het eerste contactmoment tot en met het in orde maken van het papierwerk. 

MEER DAN 6.000 EIGENAREN GINGEN U AL VOOR

Onze klanten aan het woord

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.8/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

“In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

“Het contact verliep uitstekend. Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.”

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale makelaar. Hulp bij afhandeling, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “

Zelf de bezichtigingen plannen

Het brengt veel voordelen met zich mee als u de bezichtigingen zelf begeleid. Allereerst geeft het u de mogelijkheid om uw pand op een unieke manier te verkopen. Door de bezichtigingen zelf te plannen, is het ook mogelijk om mensen buiten kantoortijden uit te nodigen. Het belangrijkste voordeel aan het zelf begeleiden van de bezichtigingen, is echter dat u de mogelijkheid krijgt om potentiële kandidaten te ontmoeten. 

Door ons concept neemt u actief de touwtjes in handen én krijgt u een goed beeld van de huurder of koper voordat de handtekeningen worden gezet. Dit zorgt ervoor dat u met vol vertrouwen kunt kiezen voor de juiste huurder of koper voor uw pand. Zo zorgen wij samen voor een soepel verloop van het verhuur- of verkooptraject. 

Uw pand verkopen zonder courtage van de makelaar

Vroeger koos u voor het inschakelen van een lokale bedrijfsmakelaar vanwege zijn of haar netwerk in uw omgeving. Tegenwoordig starten bedrijven hun zoektocht eerder online, omdat het online eenvoudiger is om een groot aanbod te bekijken. Daarom zorgen wij voor een optimale online vindbaarheid van uw advertentie, zonder hier courtage kosten voor in rekening te brengen. 

Bent u een doorgewinterde handelaar en heeft u bijvoorbeeld alleen ondersteuning nodig bij de marketing? Dan is het mogelijk om uw pand voor een vaste prijs te publiceren op populaire vastgoedwebsites waaronder Funda in Business en NVM Business. Heeft u hulp nodig met andere aspecten van het verhuur- of verkooptraject? Dan staan onze experts ook graag voor u klaar.

Bent u benieuwd wat de Online Bedrijfsmakelaar voor u kan betekenen tijdens het verkoop- of verhuurtraject van vastgoed? Neem nu contact met ons op voor meer informatie!

Veelgestelde vragen

Dat is eigenlijk heel logisch. Bij traditionele bedrijfsmakelaars is de courtage een percentage van de huurprijs of de koopsom. Daar doen we niet aan. Wij rekenen een vast, betaalbaar bedrag ongeacht de waarde van uw kantoorruimte.

In onze optiek is het vreemd dat de vergoeding van een bedrijfsmakelaar wordt gebaseerd op de waarde van uw kantoorruimte en niet op de toegevoegde waarde die hij levert. Het komt vaak voor dat u meer moet betalen voor een A1 locatie dan voor een C locatie. Terwijl de dienstverlening hetzelfde blijft én over het algemeen een A1 locatie makkelijker te verhuren is.

Daarnaast kunnen wij de kosten laag houden door onder andere;

  • U krijgt zelf een actieve rol. Doordat wij niet de bezichtigingen uitvoeren besparen wij veel tijd die wij daarom ook niet in rekening hoeven te brengen.
  • Wij houden de bedrijfskosten zo laag mogelijk. Wij hebben geen dure kantoren op toplocaties, maar één hoofdkantoor in Eersel. Daarnaast hebben we zoveel mogelijk processen geautomatiseerd. Hierdoor houden we alles inzichtelijk én kunnen wij onze kosten laag houden.

Benieuwd naar onze tarieven? Lees hier hoe het werkt

Er zijn geen wettelijke regels over de maximale huurprijs voor een kantoorruimte. Als verhuurder mag u iedere huurprijs vragen die u wilt. Het is aan de huurder om te bepalen of hij dit bedrag voor het huren van het kantoorruimte wil betalen. 

Het is echter wel verstandig om een realistische huurprijs te vragen als u uw kantoorruimte wilt gaan verhuren. U wilt namelijk niet een te lage huurprijs vragen, maar een te hoge huurprijs zorgt er weer voor dat u moeilijker een huurder zult vinden.

Daarom helpen wij als NVM – Bedrijfsmakelaar altijd met het bepalen van een realistische huurprijs voor uw kantoorruimte. Wij hebben namelijk toegang tot de database van de NVM. Hierin verwerken alle NVM – Bedrijfsmakelaars hun transacties. Ook bij u in de buurt. Zo hebben wij altijd vergelijkingsmateriaal en kunnen een realistische huurprijs berekenen.

Als vastgoedeigenaar kunt u niet zonder een bedrijfsmakelaar uw kantoorruimte verhuren op Funda in Business. Dit platform is namelijk van de NVM en daarom niet toegankelijk voor zelfstandige vastgoedeigenaren.

De Online Bedrijfsmakelaar biedt de oplossing. Met onze aanpak kunt u zelf uw kantoorruimte aanmelden op Funda in Business voor een éénmalig laag tarief. Aan u de keus om te bepalen of u ook nog extra begeleiding wilt van ons team op de aspecten waar u behoefte aan heeft.