Verhuur bedrijfspand box 3

De verhuur van een bedrijfspand wordt in box 3 belast wanneer particuliere beleggers een pand verhuren. Dit is in de meeste gevallen gunstig, omdat de verhuuropbrengst in box 3 minder hoog wordt belast in tegenstelling tot box 1.

Actief betrokken als eigenaar

U doet zelf de bezichtigingen en kiest zo uw nieuwe huurder of koper. Wij begeleiden u op alle punten waar u behoefte aan heeft.

Persoonlijke begeleiding

Onze NVM-bedrijfsmakelaars en adviseurs staan dagelijks voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale online vindbaarheid

Iedere zoektocht begint tegenwoordig online daarom plaatsen wij uw pand op alle grote aanbodsites zoals Funda in Business.

Eén vaste, eerlijke prijs

Hoe groot uw pand ook is en wat deze ook waard is: wij werken altijd met één vaste prijs. Zo staat u nooit voor verrassingen

Uw bedrijfspand verhuren via de Online Bedrijfsmakelaar

De verhuur van een bedrijfspand wordt in box 3 belast wanneer particuliere beleggers een pand verhuren. Dit is in de meeste gevallen gunstig, omdat de verhuuropbrengst in box 3 minder hoog wordt belast in tegenstelling tot box 1. Om er zeker van te zijn dat de huurinkomsten uit de verhuur van uw bedrijfspand in de juiste box belast wordt, adviseren onze NVM bedrijfsmakelaars u graag over de huidige wet- en regelgeving. 

Het verhuren van uw bedrijfspand is eenvoudiger met hulp van de Online Bedrijfsmakelaar. Onze NVM bedrijfsmakelaars en adviseurs staan namelijk tijdens elk aspect van het verhuurtraject voor u klaar. Zo weet u zeker dat alles goed geregeld wordt: van de huurdersscreening tot het ondertekenen van het huurcontract. 

Verhuur bedrijfspand box 3: doe de bezichtigingen zelf

Het zelf begeleiden van de bezichtigingen heeft diverse voordelen. Allereerst denken wij dat u de aangewezen persoon bent om de bezichtigingen te begeleiden, omdat u het pand op een unieke manier kunt verkopen aan potentiële kandidaten. Hiernaast begrijpen wij als geen ander dat u liever niet aan de zijlijn staat te wachten op nieuws over ontwikkelingen in het verhuurtraject. Daarom betrekken wij u graag actief bij het proces door de bezichtigingen aan u over te laten. 

Het grootste voordeel aan het zelf begeleiden van de bezichtigingen, is dat u als vastgoedeigenaar de kans krijgt om potentiële huurders te ontmoeten. Dit zorgt voor een zelfverzekerde beslissing op het moment dat u de uiteindelijke huurder kiest. Als u de bezichtigingen doet, dan doen wij de rest. 

MEER DAN 6.000 EIGENAREN GINGEN U AL VOOR

Onze klanten aan het woord

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.8/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

“In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

“Het contact verliep uitstekend. Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.”

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale makelaar. Hulp bij afhandeling, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “

Bespaar op de makelaarskosten

Als u uw bedrijfspand verhuurt dan krijgt u te maken met de Belastingdienst. U kunt niet voorkomen dat u belasting betaald en daarom zijn veel ondernemers op zoek naar manieren om de makelaarskosten zo laag mogelijk te houden. Werkt u voor de verhuur van uw bedrijfspand samen met een klassieke verhuurmakelaar, dan betaalt u de makelaar een percentage van de jaarhuur. In de meeste gevallen loopt dit bedrag op tot maar liefst 16% van de jaarhuur. Hiernaast brengen klassieke verhuurmakelaars vaak opstartkosten in rekening. 

Bij de Online Bedrijfsmakelaar werken wij op een andere manier. Op basis van uw behoeften als verhuurder, maken wij een pakketprijs. Op die manier kunt u de makelaarskosten laag houden, maar bent u toch verzekerd van professioneel advies op de momenten dat u dat nodig heeft. Schakel ons bijvoorbeeld in voor de zoektocht naar een geschikte huurder en het opstellen van het huurcontract, maar doe de bezichtigingen zelf. Zo houdt u de touwtjes in handen en zorgen wij samen voor een soepel verloop van het verhuurtraject. 

Veelgestelde vragen

Dat is eigenlijk heel logisch. Bij traditionele bedrijfsmakelaars is de courtage een percentage van de huurprijs of de koopsom. Daar doen we niet aan. Wij rekenen een vast, betaalbaar bedrag ongeacht de waarde van uw kantoorruimte.

In onze optiek is het vreemd dat de vergoeding van een bedrijfsmakelaar wordt gebaseerd op de waarde van uw kantoorruimte en niet op de toegevoegde waarde die hij levert. Het komt vaak voor dat u meer moet betalen voor een A1 locatie dan voor een C locatie. Terwijl de dienstverlening hetzelfde blijft én over het algemeen een A1 locatie makkelijker te verhuren is.

Daarnaast kunnen wij de kosten laag houden door onder andere;

  • U krijgt zelf een actieve rol. Doordat wij niet de bezichtigingen uitvoeren besparen wij veel tijd die wij daarom ook niet in rekening hoeven te brengen.
  • Wij houden de bedrijfskosten zo laag mogelijk. Wij hebben geen dure kantoren op toplocaties, maar één hoofdkantoor in Eersel. Daarnaast hebben we zoveel mogelijk processen geautomatiseerd. Hierdoor houden we alles inzichtelijk én kunnen wij onze kosten laag houden.

Benieuwd naar onze tarieven? Lees hier hoe het werkt

Er zijn geen wettelijke regels over de maximale huurprijs voor een kantoorruimte. Als verhuurder mag u iedere huurprijs vragen die u wilt. Het is aan de huurder om te bepalen of hij dit bedrag voor het huren van het kantoorruimte wil betalen. 

Het is echter wel verstandig om een realistische huurprijs te vragen als u uw kantoorruimte wilt gaan verhuren. U wilt namelijk niet een te lage huurprijs vragen, maar een te hoge huurprijs zorgt er weer voor dat u moeilijker een huurder zult vinden.

Daarom helpen wij als NVM – Bedrijfsmakelaar altijd met het bepalen van een realistische huurprijs voor uw kantoorruimte. Wij hebben namelijk toegang tot de database van de NVM. Hierin verwerken alle NVM – Bedrijfsmakelaars hun transacties. Ook bij u in de buurt. Zo hebben wij altijd vergelijkingsmateriaal en kunnen een realistische huurprijs berekenen.

Als vastgoedeigenaar kunt u niet zonder een bedrijfsmakelaar uw kantoorruimte verhuren op Funda in Business. Dit platform is namelijk van de NVM en daarom niet toegankelijk voor zelfstandige vastgoedeigenaren.

De Online Bedrijfsmakelaar biedt de oplossing. Met onze aanpak kunt u zelf uw kantoorruimte aanmelden op Funda in Business voor een éénmalig laag tarief. Aan u de keus om te bepalen of u ook nog extra begeleiding wilt van ons team op de aspecten waar u behoefte aan heeft.