Bedrijfspand taxeren?

Onze werkwijze in het kort

De taxatie van een bedrijfspand is een ingewikkelde klus. Aan de hand van verschillende inspecties van het object, de huidige marktsituatie, tekeningen, het bestemmingsplan en kadastrale gegevens wordt het taxatierapport opgesteld. Het taxatie rapport is belangrijk bij het verkopen en verhuren van uw bedrijfspand. 

Taxatie bedrijfspand via de Online Bedrijfsmakelaar

De taxatie van uw bedrijfspand is belangrijk, omdat u aan de hand hiervan de verkoopprijs of verhuurprijs van uw pand kunt vaststellen. Is de taxatie te hoog of te laag, dan heeft dit nadelige gevolgen voor u als verkoper of verhuurder. Laat het uitvoeren van de taxatie daarom over aan doorgewinterde professionals in de vastgoedbranche. 

dfgdg dfgs dfgs d

Lorem ipsum dolor sit amet,

Lorem ipsum dolor sit amet,

Waarom kiezen voor de Online Bedrijfsmakelaar?

Persoonlijke begeleiding

Ons team bestaat uit ervaren bedrijfsmakelaars en adviseurs. Zij staan voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale online vindbaarheid

Iedere zoektocht begint tegenwoordig online, ook die naar een pand. Wij publiceren uw pand op alle grote aanbodsites, incl. Funda in Business.

Bespaar duizenden euro’s

Wij werken niet met torenhoge courtages, maar met vaste transparante tarieven. Zo bespaart u al snel duizenden euro's aan courtage.

Altijd een professioneel team aan uw zijde

Met een jong en gedreven team zetten wij ons dagelijks in voor onze opdrachtgevers. Samen ontwikkelen wij de beste strategie, garanderen wij de beste online vindbaarheid en zorgen wij ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Bedrijfspand verkopen of verhuren

Bent u van plan om uw bedrijfspand te verkopen of te verhuren? Dan is de taxatie van het bedrijfspand de eerste stap in het bepalen van de koopprijs of huurprijs. Het verkopen of verhuren van uw bedrijfspand is een spannende beslissing, maar met de hulp van de Online Bedrijfsmakelaar is het verhuur- of verkooptraject een stuk minder ingewikkeld. Onze NVM bedrijfsmakelaars en vastgoedadviseurs bieden namelijk ondersteuning in het volledige proces, waardoor u zeker weet dat alles goed verloopt. 

Toch denken wij dat u de perfecte persoon bent om de bezichtigingen door het bedrijfspand te organiseren. U weet namelijk het meeste over het pand, de specificaties en de omgeving. Hiernaast krijgt u als vastgoedeigenaar de kans om potentiële kandidaten tijdens de bezichtigingen te ontmoeten. Zo houdt u tijdens het verkoop- of verhuurproces de touwtjes in handen, terwijl er voor zorgen dat er tijdens het proces niets mis kan gaan. 

download handboek 7:230a BW
5/5

Meer dan 3.000 vastgoedeigenaren gingen u al voor

De afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot de grootste bedrijfsmakelaar op Funda in Business. Dit was natuurlijk nooit gelukt zonder het vertrouwen van onze opdrachtgevers. Daarom laten wij ze graag aan het woord. Op Funda in Business beoordelen onze opdrachtgevers ons bedrijf en onze moderne aanpak gemiddeld met een 8,9 én onze prijs- kwaliteitverhouding zelfs met een 9,1.

4.8/5

Dhr. Bogers

Bosweg 16, Putte

Een uitstekende oplossing om een pand te verhuren. Ze komen langs om het pand te inspecteren en om alles te bespreken. De volgende keer komen we zeker weer terug bij de Online Bedrijfsmakelaar. 

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

Het contact met het kantoor verliep uitstekend. Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.

4.6/5

Dhr. Sellenraad

Nijverheidstraat 4, Maassluis

Nu voor de tweede keer mijn pand verhuurd via de Online Bedrijfsmakelaar. Zeer betrouwbare partner. Komen hun afspraken na en zijn goed bereikbaar en bereid extra advies te geven indien gevraagd.

Professionele ondersteuning voor een vaste prijs

Het vinden van potentiële kandidaten is tegenwoordig een lastige klus, omdat kopers en huurders niet alleen in hun directe omgeving zoeken naar bedrijfspanden. Bedrijven zetten een brede zoektocht uit en starten deze zoektocht daarom online. Met onze unieke aanpak is het mogelijk om een zeer grote doelgroep online te bereiken. Wij plaatsen een uitgebreide advertentie van uw pand op grote websites als Funda in Business en NVM Business en maken hiernaast een koppeling met onze zoekersdatabase. Dit maakt het aantrekken van potentiële kandidaten uit alle hoeken van het land mogelijk. 

Ons team neemt vanaf het eerste contact het zware werk uit handen. Wij zorgen voor het opstellen van het taxatierapport en zorgen ervoor dat alles van A tot Z goed verloopt. Wij rekenen hier geen courtagekosten voor. In plaats daarvan werken wij met vaste prijzen, zodat u van te voren weet waar u aan toe bent en niet voor financiële verrassingen komt te staan. Het maakt hierbij niet uit of uw pand op een A1-locatie staat of niet: wij doen altijd ons uiterste best voor onze klanten. Daar hebben wij geen extra financiële prikkel voor nodig! 

Hoe werkt het?

Bereik alle ondernemers in Nederland

Het team van de Online Bedrijfsmakelaar heeft jarenlange ervaring en begeleidt u graag tijdens alle aspecten van het verkoop- of verhuurtraject. Bent u echter een doorgewinterde vastgoedhandelaar en heeft u ons enkel nodig voor een onafhankelijke taxatie van uw bedrijfspand, dan is dat ook mogelijk. Afhankelijk van uw wensen en voorkeuren maken wij vooraf een duidelijke prijs, zodat u met een gerust hart aan de slag kunt met het verkopen of verhuren van uw bedrijfspand. 

Kiest u voor de Online Bedrijfsmakelaar, dan kiest u voor een team aan NVM bedrijfsmakelaars en vastgoedadviseurs met elk een eigen expertise. Hierdoor kunnen wij onze klanten altijd van waardevol advies voorzien: van het schrijven van een ijzersterke marketingcampagne tot het opstellen van het taxatierapport en de huur- of koopovereenkomst. Bent u benieuwd wat ons team voor u kan betekenen tijdens de verkoop of verhuur van uw bedrijfspand?

funda voor bedrijven

Ga voor een samenwerking met de Online Bedrijfsmakelaar

Vroeger was het gebruikelijk om de lokale bedrijfsmakelaar op te zoeken als u een pand wilde verkopen of verhuren. Met zichtbaar promotiemateriaal rondom het pand was het voorheen mogelijk om vrij snel kandidaten aan te trekken. De tijdens zijn echter veranderd, en huurders en kopers starten hun zoektocht naar vastgoed tegenwoordig online. Daarom zorgen wij voor een optimale online zichtbaarheid van uw pand, zodat huurders en kopers uit het hele land op de hoogte zijn van de verkoop of verhuur van uw pand. 

Ons team bestaat uit verschillende NVM bedrijfsmakelaars en vastgoedadviseurs met jarenlange ervaring in de vastgoedbranche. Door deze ervaring nemen zij kennis, vaardigheden en expertise met zich mee, en daar kunt u van profiteren. Heeft u ervaring met het verkopen of verhuren van vastgoed, dan kunt u er ook voor kiezen om het grootste gedeelte van het verkopen zelf te doen. In dit geval nemen wij de marketing graag uit handen. Wij plaatsen in dit geval een advertentie op populaire aanbodsites, inclusief Funda in Business, tegen een vast tarief. Benieuwd naar wat ons team voor u kan betekenen? Neem nu contact met ons op voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

De btw regeling bij verkoop van uw bedrijfspand is afhankelijk van uw eigen fiscale situatie. Mocht u bijvoorbeeld nog in de herzieningsperiode vallen dan kunt u uw bedrijfspand niet verkopen zonder btw.

In dit artikel hebben wij een uitgebreide uitleg gegeven over de herzieningsperiode van btw bij de verkoop van bedrijfspanden. Klik hier voor meer informatie

De overdrachtsbelasting voor het verkopen van een bedrijfspand bedraagt momenteel 8%. De hoogte van het bedrag dat u moet betalen aan overdrachtsbelasting wordt berekend over de koopsom van het registergoed. Als u dus bijvoorbeeld ook nog roerende zaken of goodwill overneemt dan bent u hierover in de regel geen overdrachtsbelasting verschuldigd. Het is echter wel belangrijk om dit eerst te laten beoordelen door een fiscalist of accountant om achteraf problemen te voorkomen met de Belastingdienst.

Er zijn geen wettelijke regels over de maximale huurprijs voor een bedrijfspand. Als verhuurder mag u iedere huurprijs vragen die u wilt. Het is aan de huurder om te bepalen of hij dit bedrag voor het huren van het bedrijfspand wil betalen.

Het is echter wel verstandig om een realistische huurprijs te vragen als u uw bedrijfspand wilt gaan verhuren. U wilt namelijk niet een te lage huurprijs vragen, maar een te hoge huurprijs zorgt er weer voor dat u moeilijker een huurder zult vinden.

Daarom helpen wij als NVM – Bedrijfsmakelaar altijd met het bepalen van een realistische huurprijs voor uw bedrijfspand. Wij hebben namelijk toegang tot de database van de NVM. Hierin verwerken alle NVM – Bedrijfsmakelaars hun transacties. Ook bij u in de buurt. Zo hebben wij altijd vergelijkingsmateriaal en kunnen een realistische huurprijs berekenen.