Stappenplan bij het huren van een bedrijfspand.

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt bedrijfspand komt er veel op je af. Het is ook niet zomaar iets. Het is de volgende stap naar de groei van jouw bedrijf. Om je op pad te helpen stelde de Online Bedrijfsmakelaar een stappenplan voor je samen. Een checklist met alles waaraan jij moet denken bij het huren van een bedrijfspand. Kijk je even mee?

Wat wil je nou eigenlijk?

Voordat je kunt gaan zoeken naar het pand van je dromen is het belangrijk om te weten wat je nou eigenlijk wil. Hoe groot moet het bedrijfspand zijn? Heb je wensen qua ligging? Welk budget heb je? Maak een lijst van je wensen. Het liefst op chronologische volgorde: de must haves bovenaan, de nice-to-haves verder naar beneden.  Zo kun je een stuk gerichter het internet afstruinen naar bedrijfspand dat het beste bij jou past.

Zoeken & vergelijken

Nu je weet waar jouw wensen liggen, kun je je zoektocht starten. De jacht is geopend! Nu zou je natuurlijk zelf aan de slag kunnen gaan via het internet, maar je zou natuurlijk ook een makelaar in kunnen schakelen. Deze kan je helpen de eerste selectie te doen op basis van jouw eisen en wensen.

Vergeet ook niet al je opties met elkaar te vergelijken. Welk pand scoort op welke punten beter? En aan welke punten hecht jij de meeste waarde?

De bezichtiging

Hoera! Je bent voor een pand gevallen. Maar zijn de foto’s net zo mooi als het echte werk? Tijd om te bezichtigen. Je bekijkt het pand van binnen en van buiten en maakt kennis met de omgeving. Goed beslagen ten ijs komen? Vergeet dan zeker deze 10 vragen niet te stellen!

Think before you…

… rent. Voordat je hals over kop een handtekening zet op de huurovereenkomst, slaap er eens een nachtje over. Laat het allemaal bezinken en zet de voor en nadelen op een rijtje. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt. Nog niet helemaal zeker? Plan een tweede bezichtiging. Zo kom je er zeker uit!

Onderhandelen als een pro

Je gaat natuurlijk niet akkoord met het eerste de beste voorstel. Tijd om te onderhandelen dus. Je kunt natuurlijk proberen om de huurprijs naar beneden te praten, maar denk ook eens aan alternatieven als het aangaan van een huurvrije periode. Dit kun je zien als een soort korting. Heb het ook over de huurvaste periode, je wilt namelijk niet volgend jaar ineens een huurverhoging van 50% op je bord krijgen.

Het bestemmingsplan

Stop! Nog niet tekenen! Heb je het bestemmingsplan bij de gemeente al gecheckt? Hierin staat of het pand dat jij voor ogen hebt ook daadwerkelijk gebruikt mag worden voor de werkzaamheden die jij verricht. Er staat bijvoorbeeld in of het openen van een winkel of restaurant is toegestaan. Lees er hier alles over.

De handtekening & oplevering

Goed. Je staat volledig achter je keuze en bent er klaar voor. Heb je je handtekening al geoefend? Want nu mag het. Teken die huurovereenkomst! Maar vergeet niet de kleine lettertjes te lezen. Laat goed vastleggen wat je precies gaat huren en in welke staat. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Verhuizen

Je deed je onderzoek, onderhandelde de sterren van de hemel en tekende de huurovereenkomst. Dan zit er nog maar één ding op! Verhuizen! Veel succes gewenst met je nieuwe pand.

Bedrijfspand huren?

Ben jij in de markt voor een (nieuwe) bedrijfsruimte, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Snappen we. Daarom nemen wij het jou uit handen. Wij helpen jou, de huurder, zoeken naar de meest geschikte locatie. Hebben wij jouw nieuwe ruimte niet in onze portefeuille? Dan houden we je gratis op de hoogte van nieuw aanbod.  Zo kun jij gewoon doen waar je goed in bent: ondernemen.

Voor meer informatie over dit onderwerp kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met de Online Bedrijfsmakelaar. Je kunt ons bereiken via het contactformulier op onze website, of bel via 085-0201028.

Voorkom fouten: Download hier ons gratis handboek over de huurovereenkomst

Onze NVM Bedrijfsmakelaars hebben alle artikelen in begrijpelijke taal samengevat in dit gratis handboek. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en ondertekent u de huurovereenkomst met vertrouwen.

Waar mogen wij het handboek naar toe mailen?

download handboek 7:230a BW