Interview met de Online Bedrijfsmakelaar

1. Omschrijf in 1 of 2 zinnen de belangrijkste activiteiten van uw onderneming?

De Online Bedrijfsmakelaar biedt vastgoedeigenaren de mogelijkheid om hun bedrijfspand zelf te verhuren met de zekerheid van een professionele NVM- bedrijfsmakelaar aan hun zijde.

2. Hoe bent u op het idee gekomen om een eigen bedrijf te beginnen?

De afgelopen jaren is er op de zakelijk vastgoedmarkt een duidelijke trend zichtbaar waarbij vastgoedeigenaren een steeds grotere rol wensen te spelen in het verhuur- of verkoopproces van hun bedrijfspand. Met de Online Bedrijfsmakelaar willen wij inspelen op deze veranderende vraag en een goed alternatief bieden op de traditionele bedrijfsmakelaars.

Waar vastgoedeigenaren vroeger het verhuur- of verkoopproces van hun bedrijfspand volledig uit handen gaven aan een traditionele bedrijfsmakelaar tegen een forse courtage vergoeding, biedt de Online Bedrijfsmakelaar vastgoedeigenaren tegenwoordig de mogelijkheid om het verhuur- of verkoopproces zelf in handen te nemen. Wij zijn namelijk van mening dat de eigenaar de aangewezen persoon is voor het verzorgen van de bezichtigingen en onderhandelingen, terwijl wij van de Online Bedrijfsmakelaar de rest verzorgen. Doordat de eigenaar zo’n actieve rol speelt bij de Online Bedrijfsmakelaar kunnen wij ons all-in pakket aanbieden voor slechts € 995,- excl. BTW, waardoor de eigenaar ook nog eens duizenden euro’s onnodige makelaarskosten bespaart.

3. Voor welke rechtsvorm heeft u gekozen en waarom deze rechtsvorm?

De Online Bedrijfsmakelaar heeft een BV als rechtsvorm. Verschillende juridische, en fiscale aspecten liggen ten grondslag aan dit besluit.

4. Hoelang bent u ongeveer bezig geweest met de voorbereidingen voor het opstarten van uw onderneming?

De ontwikkelingsfase van de Online Bedrijfsmakelaar heeft ongeveer een jaar geduurd. De Online Bedrijfsmakelaar is een nieuwe dienst op een bestaande markt, waardoor het belangrijk was om een goed marktonderzoek uit te voeren. De conclusie van het marktonderzoek was dat er absoluut vraag was naar een nieuw product op de zakelijk vastgoedmarkt waarbij de vastgoedeigenaar een actieve rol speelt in het verhuur- of verkoopproces.

Na het positieve marktonderzoek zijn wij direct begonnen met de productontwikkeling, webdesign en werving en selectie met als resultaat ons huidige dienstenpakket, de website en ons enthousiaste team.

5. Bent u tijdens deze voorbereidingen en tijdens het opstarten van uw eigen onderneming tegen conflicten aangelopen met derden zoals de gemeente?(zo ja, zou u dit kunnen toelichten met een voorbeeld)

Nee.

6. Wat zijn voor u de voor- en nadelen van het hebben van een eigen onderneming?

Het absolute voordeel van een eigen onderneming is de Vrijheid. Met vrijheid bedoel ik uiteraard dat je niet gebonden bent aan een 9 tot 5 kantoorbaan en zelf je werktijden en werkplekken kunt bepalen, maar ook dat je vrij bent om zelf een koers te bepalen. In onze branche gaan alle bedrijfsmakelaars dezelfde kant op terwijl wij er met de Online Bedrijfsmakelaar juist tegenin gaan. Het nadeel is uiteraard het risico dat je loopt op tegenvallende resultaten.

7. Wat zijn volgens u de belangrijkste eigenschappen waarover een ondernemer moet beschikken wanneer deze een eigen onderneming wil opstarten?

Ambitie, Lef, Doorzettingsvermogen, Creatief en een goede dosis Gezond Verstand.

8. Hoe ziet uw onderneming er over 5 jaar uit?

Over 5 jaar willen wij met de Online Bedrijfsmakelaar een gevestigde naam zijn op de zakelijke vastgoedmarkt in Nederland.

9. Heeft u tips voor startende ondernemers?

Voer voordat je gaat starten een goed marktonderzoek uit om te kijken of er ook wel echt behoefte is aan jou product of dienst zodat je dit achteraf niet hoeft te concluderen.

Bedrijf: Online Bedrijfsmakelaar
Branche: Vastgoed

Voorkom fouten: Download hier ons gratis handboek over de huurovereenkomst

Onze NVM Bedrijfsmakelaars hebben alle artikelen in begrijpelijke taal samengevat in dit gratis handboek. Zo voorkomt u vervelende verrassingen en ondertekent u de huurovereenkomst met vertrouwen.

Waar mogen wij het handboek naar toe mailen?

download handboek 7:230a BW