Bedrijfswoning regels

Bedrijfswoning regels waar u rekening mee moet houden

Een bedrijfswoning is een woning die een functionele verbinding heeft met een bedrijf. De woning zit als het ware vast aan het bedrijfspand en mag alleen worden bewoond door iemand die gelieerd is aan het bedrijf. Dat is één van de bedrijfswoning regels waar u zich als eigenaar aan moet houden. Gaat u in een bedrijfswoning wonen of wilt u de bedrijfswoning verhuren? Dan bent u hier aan het juiste adres. 

Voor het huren, verhuren, kopen of verkopen van een bedrijfswoning gelden specifieke regels. Hierdoor moet u rekening houden met de manier waarop het contract wordt geschreven en bepaalde kwaliteitsnormen, waaronder de norm van luchtkwaliteit in huis. 

“De gedachte achter de Online Bedrijfsmakelaar? De traditionele bedrijfsmakelaardij transparanter en betaalbaarder maken. En dat is gelukt!”

Jochem Kwinten

Co – founder van de Online Bedrijfsmakelaar

Waarom kiezen voor de Online Bedrijfsmakelaar?

Persoonlijke begeleiding

Ons team bestaat uit ervaren bedrijfsmakelaars en adviseurs. Zij staan voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale online vindbaarheid

Iedere zoektocht begint tegenwoordig online, ook die naar een pand. Wij publiceren uw pand op alle grote aanbodsites, incl. Funda in Business.

Bespaar duizenden euro’s

Wij werken niet met torenhoge courtages, maar met vaste transparante tarieven. Zo bespaart u al snel duizenden euro's aan courtage.

Laat het lastige werk aan de bedrijfsmakelaar over

Het uitzoeken van alle wet- en regelgeving rondom de huur, verhuur, verkoop of koop van een bedrijfswoning is een flinke klus. Daarom kiezen de meeste eigenaren van bedrijfswoningen ervoor om dit werk uit handen te geven. Kies voor een ervaren NVM bedrijfsmakelaar om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. 

U kunt niet alleen op ons rekenen tijdens het uitzoeken van de bedrijfswoning regels. Wij helpen u ook graag met professionele begeleiding tijdens het verkoop- of verhuurproces. Omdat dit trajecten zijn die om specifieke vaardigheden en kennis vragen, zorgt de bedrijfsmakelaar voor een soepel verloop van het traject. Van het onderzoeken van het bestemmingsplan tot het in orde maken van het papierwerk: u kunt rekenen op de expertise van de NVM bedrijfsmakelaars van de Online Bedrijfsmakelaar. 

Waarom zelf de bezichtigingen?

5/5

Meer dan 3.000 vastgoedeigenaren gingen u al voor

De afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot de grootste bedrijfsmakelaar op Funda in Business. Dit was natuurlijk nooit gelukt zonder het vertrouwen van onze opdrachtgevers. Daarom laten wij ze graag aan het woord. Op Funda in Business beoordelen onze opdrachtgevers ons bedrijf en onze moderne aanpak gemiddeld met een 8,9 én onze prijs- kwaliteitverhouding zelfs met een 9,1.

4.8/5

Dhr. Bogers

Bosweg 16, Putte

Een uitstekende oplossing om een pand te verhuren. Ze komen langs om het pand te inspecteren en om alles te bespreken. De volgende keer komen we zeker weer terug bij de Online Bedrijfsmakelaar. 

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

Het contact met het kantoor verliep uitstekend. Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.

4.6/5

Dhr. Sellenraad

Nijverheidstraat 4, Maassluis

Nu voor de tweede keer mijn pand verhuurd via de Online Bedrijfsmakelaar. Zeer betrouwbare partner. Komen hun afspraken na en zijn goed bereikbaar en bereid extra advies te geven indien gevraagd.

Altijd een professioneel team aan uw zijde

Met een jong en gedreven team zetten wij ons dagelijks in voor onze opdrachtgevers. Samen ontwikkelen wij de beste strategie, garanderen wij de beste online vindbaarheid en zorgen wij ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Kantoorruimte verhuren zelf funda business

Begeleid de bezichtigingen zelf en bespaar op kosten

De voordelen van het zelf begeleiden van de bezichtigingen zijn divers. Allereerst krijgt u de kans om uw bedrijfswoning op een unieke manier te verkopen tijdens de bezichtigingen. Ten tweede zorgt het zelf begeleiden van de bezichtigingen ervoor dat u een actieve rol aanneemt in het kiezen van de juiste koper of huurder. U houdt de touwtjes daarom zelf in handen en krijgt een goed beeld van de potentiële huurder of koper, voordat u een handtekening onder het contract zet. 

Werkt u samen met de Online Bedrijfsmakelaar, dan brengen wij geen courtages in rekening voor het verkopen of verhuren van uw bedrijfswoning. In plaats daarvan werken wij met een vaste, eerlijke prijs. Hierdoor kunt u zich als opdrachtgever goed voorbereiden op de kosten en hoeft u zich geen zorgen te maken over bijkomende kosten tijdens het verhuur- of verkooptraject. 

Wees goed voorbereid op de bedrijfswoning regels

Ons team bestaat uit NVM makelaars met jarenlange ervaring in de vastgoedbranche. In deze periode hebben wij een unieke strategie ontwikkeld, waarmee het aantrekken van potentiële kandidaten eenvoudiger is. Voordat wij aan de slag gaan met het vinden van een huurder of koper, bereiden wij u voor op de regels waar bedrijfswoningen aan gebonden zijn.  

Zo zorgen wij er samen voor dat u op een later moment niet tegen problemen met bijvoorbeeld de gemeente, de huurder of de koper aanloopt. U profiteert dus niet alleen van onze ervaring, maar ook van onze kennis en vaardigheden tijdens het verkopen of verhuren van uw bedrijfswoning. Hiernaast zorgt ons team ervoor dat alles contractueel en administratief in orde is, waardoor het proces soepeler verloopt.

Kies ervoor om uw doelgroep uit te breiden en maak gebruik van onze diensten om uw pand op de best mogelijke manier aan bod te brengen. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen bij het verhuren of verkopen van uw bedrijfswoning?

dfgdg dfgs dfgs d

Lorem ipsum dolor sit amet,

Lorem ipsum dolor sit amet,

Veelgestelde vragen

Dat is eigenlijk heel logisch. Bij traditionele bedrijfsmakelaars is de courtage een percentage van de huurprijs of de koopsom. Daar doen we niet aan. Wij rekenen een vast, betaalbaar bedrag ongeacht de waarde van uw kantoorruimte.

In onze optiek is het vreemd dat de vergoeding van een bedrijfsmakelaar wordt gebaseerd op de waarde van uw kantoorruimte en niet op de toegevoegde waarde die hij levert. Het komt vaak voor dat u meer moet betalen voor een A1 locatie dan voor een C locatie. Terwijl de dienstverlening hetzelfde blijft én over het algemeen een A1 locatie makkelijker te verhuren is.

Daarnaast kunnen wij de kosten laag houden door onder andere;

  • U krijgt zelf een actieve rol. Doordat wij niet de bezichtigingen uitvoeren besparen wij veel tijd die wij daarom ook niet in rekening hoeven te brengen.
  • Wij houden de bedrijfskosten zo laag mogelijk. Wij hebben geen dure kantoren op toplocaties, maar één hoofdkantoor in Eersel. Daarnaast hebben we zoveel mogelijk processen geautomatiseerd. Hierdoor houden we alles inzichtelijk én kunnen wij onze kosten laag houden.

Benieuwd naar onze tarieven? Lees hier hoe het werkt

Er zijn geen wettelijke regels over de maximale huurprijs voor een kantoorruimte. Als verhuurder mag u iedere huurprijs vragen die u wilt. Het is aan de huurder om te bepalen of hij dit bedrag voor het huren van het kantoorruimte wil betalen. 

Het is echter wel verstandig om een realistische huurprijs te vragen als u uw kantoorruimte wilt gaan verhuren. U wilt namelijk niet een te lage huurprijs vragen, maar een te hoge huurprijs zorgt er weer voor dat u moeilijker een huurder zult vinden.

Daarom helpen wij als NVM – Bedrijfsmakelaar altijd met het bepalen van een realistische huurprijs voor uw kantoorruimte. Wij hebben namelijk toegang tot de database van de NVM. Hierin verwerken alle NVM – Bedrijfsmakelaars hun transacties. Ook bij u in de buurt. Zo hebben wij altijd vergelijkingsmateriaal en kunnen een realistische huurprijs berekenen.

Als vastgoedeigenaar kunt u niet zonder een bedrijfsmakelaar uw kantoorruimte verhuren op Funda in Business. Dit platform is namelijk van de NVM en daarom niet toegankelijk voor zelfstandige vastgoedeigenaren.

De Online Bedrijfsmakelaar biedt de oplossing. Met onze aanpak kunt u zelf uw kantoorruimte aanmelden op Funda in Business voor een éénmalig laag tarief. Aan u de keus om te bepalen of u ook nog extra begeleiding wilt van ons team op de aspecten waar u behoefte aan heeft.