Bedrijfspand privé kopen en verhuren

Onze werkwijze in het kort

Wilt u een bedrijfspand privé kopen en verhuren? Dan bent u bij de Online Bedrijfsmakelaar aan het juiste adres. Wij hebben namelijk het grootste aanbod van Nederland én kunnen u met onze unieke aanpak helpen bij het vinden van een geschikte huurder.

Actief betrokken als eigenaar

U doet zelf de bezichtigingen en kiest zo uw nieuwe huurder of koper. Wij begeleiden u op alle punten waar u behoefte aan heeft.

Persoonlijke begeleiding

Onze NVM-bedrijfsmakelaars en adviseurs staan dagelijks voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale online vindbaarheid

Iedere zoektocht begint tegenwoordig online daarom plaatsen wij uw pand op alle grote aanbodsites zoals Funda in Business.

Eén vaste, eerlijke prijs

Hoe groot uw pand ook is en wat deze ook waard is: wij werken altijd met één vaste prijs. Zo staat u nooit voor verrassingen

Bedrijfspand privé kopen en verhuren via de Online Bedrijfsmakelaar

Het begint allemaal met de zoektocht naar een bedrijfspand. Heeft u al een bedrijfspand op het oog, dan helpen wij u graag met het beantwoorden van alle vragen die u heeft. Is de koop rond? Dan gaan wij aan de slag met het vinden van een potentiële huurder. Met onze unieke marketingstrategie en een optimale online vindbaarheid, zorgen wij ervoor dat een huurder snel is gevonden. Om er zeker van te zijn dat de huurder voldoet aan uw verwachtingen, voeren wij een uitgebreide screening uit. Het is belangrijk om online vindbaar te zijn, omdat de meeste bedrijven hun zoektocht naar een bedrijfspand tegenwoordig online starten. 

Vroeger koos u voor een bedrijfsmakelaar vanwege het lokale netwerk en lokale kennis van de markt, maar vandaag de dag is dat niet meer voldoende. Bedrijven zoeken namelijk in een steeds groter zoekgebied. Bereik alle ondernemers bij u in de buurt én daarbuiten met behulp van de Online Bedrijfsmakelaar. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem nu contact met ons op voor meer informatie. 

Bespaar op kosten, maar niet op kwaliteit

Kiest u voor de Online Bedrijfsmakelaar, dan bespaart u op makelaarscourtage. Deze kosten en opstartkosten brengen wij namelijk niet in rekening. In plaats daarvan maakt u gebruik van onze diensten voor een vaste, eerlijke prijs. Deze prijs bepalen wij vooraf, zodat u altijd goed voorbereid aan de slag gaat met het privé kopen en verhuren van een bedrijfspand. U bespaart op kosten, maar niet op kwaliteit. Ons team bestaat namelijk uit NVM bedrijfsmakelaars met jarenlange ervaring. 

Door ervaring weten wij als geen ander hoe wij u moeten begeleiden tijdens het aankopen en verhuren van bedrijfspanden. Dit is een ingewikkeld traject en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld wordt. Wij ondersteunen u vanaf het moment dat het bestemmingsplan onderzocht word tot het moment dat het papierwerk in orde gemaakt moet worden. Zo zorgen wij samen voor een soepel verloop van elk aankoop- en verhuurtraject. 

MEER DAN 6.000 EIGENAREN GINGEN U AL VOOR

Onze klanten aan het woord

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.6/5

Dhr. Feyen

Data 7, Coevorden

“Het prettige contact in combinatie met de gesprekken door ons met kopers heeft voor een mooi resultaat gezorgd. De geadviseerde verkoopprijs bleek de juiste. Absoluut een aanrader.”

5/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

“We zijn zeer tevreden over de Online Bedrijfsmakelaar! In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale bedrijfsmakelaar. Altijd terugbellen. Hulp bij koopintentieverklaring, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “

Wij doen de marketing, u doet de bezichtigingen

Bij de Online Bedrijfsmakelaar geloven wij dat u de aangewezen persoon bent om de bezichtigingen van uw bedrijfspand te begeleiden. Wij zoeken naar een geschikt bedrijfspand, en zodra u het bedrijfspand heeft gekocht gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van een unieke marketingstrategie waarmee potentiële huurder worden aangetrokken. Als deze huurders zich aanbieden, dan kunt u de bezichtigingen zelf inplannen. Dit is fijn, want zo bent u niet gebonden aan de werktijden van een makelaar. Het is daarom ook goed mogelijk om de bezichtigingen in de avond of in het weekend te plannen. 

U staat bij de Online Bedrijfsmakelaar niet aan de zijlijn te wachten op een update, maar bent actief betrokken bij het koop- en verhuurproces. Een ander groot voordeel aan het zelf begeleiden van de bezichtigingen, is dat u de kans krijgt om uw pand op een unieke manier te verkopen én kennis te maken met potentiële huurders. Dit zorgt ervoor dat u een goed beeld heeft van de potentiële huurder voordat de handtekeningen zijn gezet. 

Veelgestelde vragen

Er zijn geen wettelijke regels over de maximale huurprijs voor een bedrijfspand. Als verhuurder mag u iedere huurprijs vragen die u wilt. Het is aan de huurder om te bepalen of hij dit bedrag voor het huren van het bedrijfspand wil betalen. 

Het is echter wel verstandig om een realistische huurprijs te vragen als u uw bedrijfspand wilt gaan verhuren. U wilt namelijk niet een te lage huurprijs vragen, maar een te hoge huurprijs zorgt er weer voor dat u moeilijker een huurder zult vinden.

Daarom helpen wij als NVM – Bedrijfsmakelaar altijd met het bepalen van een realistische huurprijs voor uw bedrijfspand. Wij hebben namelijk toegang tot de database van de NVM. Hierin verwerken alle NVM – Bedrijfsmakelaars hun transacties. Ook bij u in de buurt. Zo hebben wij altijd vergelijkingsmateriaal en kunnen een realistische huurprijs berekenen.

Als vastgoedeigenaar kunt u niet zonder een bedrijfsmakelaar uw bedrijfspand verhuren op Funda in Business. Dit platform is namelijk van de NVM en daarom niet toegankelijk voor zelfstandige vastgoedeigenaren.

De Online Bedrijfsmakelaar biedt de oplossing. Met onze aanpak kunt u zelf uw bedrijfspand aanmelden op Funda in Business voor een éénmalig laag tarief. Aan u de keus om te bepalen of u ook nog extra begeleiding wilt van ons team op de aspecten waar u behoefte aan heeft. 

Hoeveel belasting u moet betalen over de winst bij het verkopen van een bedrijfspand is sterk afhankelijk van uw eigen fiscale positie. Als het bedrijfspand namelijk in eigendom is van een onderneming dan is de kans groot dat u boekwinst maakt. Deze boekwinst is in Nederland gewoon belast volgens de normale belastingheffingen voor bedrijven.

Als u echter het bedrijfspand als particulier in Box 3 heeft is de winst in principe “onbelast”. De winst wordt dan toegevoegd aan uw vermogen en op die manier jaarlijks belast middels de vermogensbelasting. Hoelang dat dit nog op deze manier belast wordt is echter de vraag. De Belastingdienst is namelijk voornemens om de komende jaren het belastingstelsel grondig aan te passen. Daarom is het altijd belangrijk dat u informatie inwint over de belastingen die u moet betalen na de verkoop van een bedrijfspand.