Bedrijfspand privé kopen en verhuren

Onze werkwijze in het kort

Wilt u een bedrijfspand privé kopen en verhuren? Dan bent u bij de Online Bedrijfsmakelaar aan het juiste adres. Wij hebben namelijk het grootste aanbod van Nederland én kunnen u met onze unieke aanpak helpen bij het vinden van een geschikte huurder.

Bereik alle ondernemers in uw omgeving én daarbuiten

Vroeger waren een te huur bord en een advertentie in de krant voldoende om potentiële huurders aan te trekken. Inmiddels starten huurders hun zoektocht naar bedrijfspanden online, en daarom is onze marketingstrategie gericht op een groot online bereik waarmee potentiële kandidaten sneller worden aangetrokken.

dfgdg dfgs dfgs d

Lorem ipsum dolor sit amet,

Lorem ipsum dolor sit amet,

Waarom kiezen voor de Online Bedrijfsmakelaar?

Persoonlijke begeleiding

Ons team bestaat uit ervaren bedrijfsmakelaars en adviseurs. Zij staan voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale online vindbaarheid

Iedere zoektocht begint tegenwoordig online, ook die naar een pand. Wij publiceren uw pand op alle grote aanbodsites, incl. Funda in Business.

Bespaar duizenden euro’s

Wij werken niet met torenhoge courtages, maar met vaste transparante tarieven. Zo bespaart u al snel duizenden euro's aan courtage.

Altijd een professioneel team aan uw zijde

Met een jong en gedreven team zetten wij ons dagelijks in voor onze opdrachtgevers. Samen ontwikkelen wij de beste strategie, garanderen wij de beste online vindbaarheid en zorgen wij ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Wij doen de marketing, u doet de bezichtigingen

Bij de Online Bedrijfsmakelaar geloven wij dat u de aangewezen persoon bent om de bezichtigingen van uw bedrijfspand te begeleiden. Wij zoeken naar een geschikt bedrijfspand, en zodra u het bedrijfspand heeft gekocht gaan wij aan de slag met het ontwikkelen van een unieke marketingstrategie waarmee potentiële huurder worden aangetrokken. Als deze huurders zich aanbieden, dan kunt u de bezichtigingen zelf inplannen. Dit is fijn, want zo bent u niet gebonden aan de werktijden van een makelaar. Het is daarom ook goed mogelijk om de bezichtigingen in de avond of in het weekend te plannen. 

U staat bij de Online Bedrijfsmakelaar niet aan de zijlijn te wachten op een update, maar bent actief betrokken bij het koop- en verhuurproces. Een ander groot voordeel aan het zelf begeleiden van de bezichtigingen, is dat u de kans krijgt om uw pand op een unieke manier te verkopen én kennis te maken met potentiële huurders. Dit zorgt ervoor dat u een goed beeld heeft van de potentiële huurder voordat de handtekeningen zijn gezet. 

funda voor bedrijven

Bespaar op kosten, maar niet op kwaliteit

Kiest u voor de Online Bedrijfsmakelaar, dan bespaart u op makelaarscourtage. Deze kosten en opstartkosten brengen wij namelijk niet in rekening. In plaats daarvan maakt u gebruik van onze diensten voor een vaste, eerlijke prijs. Deze prijs bepalen wij vooraf, zodat u altijd goed voorbereid aan de slag gaat met het privé kopen en verhuren van een bedrijfspand. U bespaart op kosten, maar niet op kwaliteit. Ons team bestaat namelijk uit NVM bedrijfsmakelaars met jarenlange ervaring. 

Door ervaring weten wij als geen ander hoe wij u moeten begeleiden tijdens het aankopen en verhuren van bedrijfspanden. Dit is een ingewikkeld traject en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles goed geregeld wordt. Wij ondersteunen u vanaf het moment dat het bestemmingsplan onderzocht word tot het moment dat het papierwerk in orde gemaakt moet worden. Zo zorgen wij samen voor een soepel verloop van elk aankoop- en verhuurtraject. 

5/5

Meer dan 3.000 vastgoedeigenaren gingen u al voor

De afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot de grootste bedrijfsmakelaar op Funda in Business. Dit was natuurlijk nooit gelukt zonder het vertrouwen van onze opdrachtgevers. Daarom laten wij ze graag aan het woord. Op Funda in Business beoordelen onze opdrachtgevers ons bedrijf en onze moderne aanpak gemiddeld met een 8,9 én onze prijs- kwaliteitverhouding zelfs met een 9,1.

4.8/5

Dhr. Bogers

Bosweg 16, Putte

Een uitstekende oplossing om een pand te verhuren. Ze komen langs om het pand te inspecteren en om alles te bespreken. De volgende keer komen we zeker weer terug bij de Online Bedrijfsmakelaar. 

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

Het contact met het kantoor verliep uitstekend. Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.

4.6/5

Dhr. Sellenraad

Nijverheidstraat 4, Maassluis

Nu voor de tweede keer mijn pand verhuurd via de Online Bedrijfsmakelaar. Zeer betrouwbare partner. Komen hun afspraken na en zijn goed bereikbaar en bereid extra advies te geven indien gevraagd.

Bedrijfspand privé kopen en verhuren via de Online Bedrijfsmakelaar

Het begint allemaal met de zoektocht naar een bedrijfspand. Heeft u al een bedrijfspand op het oog, dan helpen wij u graag met het beantwoorden van alle vragen die u heeft. Is de koop rond? Dan gaan wij aan de slag met het vinden van een potentiële huurder. Met onze unieke marketingstrategie en een optimale online vindbaarheid, zorgen wij ervoor dat een huurder snel is gevonden. Om er zeker van te zijn dat de huurder voldoet aan uw verwachtingen, voeren wij een uitgebreide screening uit. Het is belangrijk om online vindbaar te zijn, omdat de meeste bedrijven hun zoektocht naar een bedrijfspand tegenwoordig online starten. 

Vroeger koos u voor een bedrijfsmakelaar vanwege het lokale netwerk en lokale kennis van de markt, maar vandaag de dag is dat niet meer voldoende. Bedrijven zoeken namelijk in een steeds groter zoekgebied. Bereik alle ondernemers bij u in de buurt én daarbuiten met behulp van de Online Bedrijfsmakelaar. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem nu contact met ons op voor meer informatie. 

Veelgestelde vragen

Er zijn geen wettelijke regels over de maximale huurprijs voor een bedrijfspand. Als verhuurder mag u iedere huurprijs vragen die u wilt. Het is aan de huurder om te bepalen of hij dit bedrag voor het huren van het bedrijfspand wil betalen. 

Het is echter wel verstandig om een realistische huurprijs te vragen als u uw bedrijfspand wilt gaan verhuren. U wilt namelijk niet een te lage huurprijs vragen, maar een te hoge huurprijs zorgt er weer voor dat u moeilijker een huurder zult vinden.

Daarom helpen wij als NVM – Bedrijfsmakelaar altijd met het bepalen van een realistische huurprijs voor uw bedrijfspand. Wij hebben namelijk toegang tot de database van de NVM. Hierin verwerken alle NVM – Bedrijfsmakelaars hun transacties. Ook bij u in de buurt. Zo hebben wij altijd vergelijkingsmateriaal en kunnen een realistische huurprijs berekenen.

Als vastgoedeigenaar kunt u niet zonder een bedrijfsmakelaar uw bedrijfspand verhuren op Funda in Business. Dit platform is namelijk van de NVM en daarom niet toegankelijk voor zelfstandige vastgoedeigenaren.

De Online Bedrijfsmakelaar biedt de oplossing. Met onze aanpak kunt u zelf uw bedrijfspand aanmelden op Funda in Business voor een éénmalig laag tarief. Aan u de keus om te bepalen of u ook nog extra begeleiding wilt van ons team op de aspecten waar u behoefte aan heeft. 

Hoeveel belasting u moet betalen over de winst bij het verkopen van een bedrijfspand is sterk afhankelijk van uw eigen fiscale positie. Als het bedrijfspand namelijk in eigendom is van een onderneming dan is de kans groot dat u boekwinst maakt. Deze boekwinst is in Nederland gewoon belast volgens de normale belastingheffingen voor bedrijven.

Als u echter het bedrijfspand als particulier in Box 3 heeft is de winst in principe “onbelast”. De winst wordt dan toegevoegd aan uw vermogen en op die manier jaarlijks belast middels de vermogensbelasting. Hoelang dat dit nog op deze manier belast wordt is echter de vraag. De Belastingdienst is namelijk voornemens om de komende jaren het belastingstelsel grondig aan te passen. Daarom is het altijd belangrijk dat u informatie inwint over de belastingen die u moet betalen na de verkoop van een bedrijfspand.