Bedrijfspand Funda

Onze werkwijze in het kort

Uw bedrijfspand op Funda plaatsen is het begin van een succesvol verhuur- of verkooptraject. Om uw pand op Funda in Business of Funda te kunnen plaatsen, heeft u hulp nodig van een bedrijfsmakelaar. Wij plaatsen de advertentie niet alleen, maar als u wilt kunnen wij het maken van de foto’s en de omschrijving ook voor u verzorgen.

Actief betrokken als eigenaar

U doet zelf de bezichtigingen en kiest zo uw nieuwe huurder of koper. Wij begeleiden u op alle punten waar u behoefte aan heeft.

Persoonlijke begeleiding

Onze NVM-bedrijfsmakelaars en adviseurs staan dagelijks voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.

Maximale online vindbaarheid

Iedere zoektocht begint tegenwoordig online daarom plaatsen wij uw pand op alle grote aanbodsites zoals Funda in Business.

Eén vaste, eerlijke prijs

Hoe groot uw pand ook is en wat deze ook waard is: wij werken altijd met één vaste prijs. Zo staat u nooit voor verrassingen

Uw bedrijfspand op Funda plaatsen

Heeft u ruime ervaring met het verkopen van bedrijfspanden, dan begrijpen wij dat u het grootste deel van de verkoop zelf wilt regelen. In dit geval is het mogelijk om ons alleen in te huren voor het plaatsen van een advertentie op Funda of Funda in Business. Om het verkoop- of verhuurproces te versnellen, hebben wij dit traject in drie stappen verdeeld. Allereerst levert u de foto’s en de aanbiedingstekst van uw pand aan, waarna wij deze informatie verwerken in een conceptbrochure. Deze brochure wordt vervolgens gekoppeld aan de advertentie, waardoor het aantal reacties vergroot wordt. 

Na het akkoord op de conceptbrochure publiceren wij het pand op alle grote aanbodsites en maken wij een koppeling met onze zoekersdatabase. De reacties die er op uw pand gegeven worden, ontvangt u direct in uw mailbox. Dit vereenvoudigd het maken van afspraken voor de bezichtigingen met potentiële kandidaten. Hierna neemt u de regie en voert u de verdere stappen van het verkopen van uw bedrijfspand of verhuren van uw bedrijfspand uit. Heeft u hulp of ondersteuning nodig tijdens dit proces, dan staan de vastgoedadviseurs en NVM bedrijfsmakelaars van de Online Bedrijfsmakelaar graag voor u klaar

Bespaar op de makelaarskosten

Voor veel ondernemers is het belangrijk om de kosten van de verhuur of verkoop van hun bedrijfspand zo laag mogelijk te houden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om geen makelaarscourtage in rekening te brengen. In plaats daarvan maken wij vooraf een vaste prijs, zodat u goed voorbereid aan de slag gaat met het plaatsen van uw bedrijfspand op Funda of Funda in Business. 

In het verleden bezochten bedrijven de lokale bedrijfsmakelaar voor de verkoop of verhuur van hun pand. Tegenwoordig levert dit niet voldoende zichtbaarheid op, omdat potentiële kandidaten hun zoektocht online starten. Daarom is onze strategie ontworpen om een groot bereik te garanderen, waardoor potentiële kandidaten door het hele land uw advertentie online kunnen vinden. Dit zorgt voor een snellere verhuur of verkoop van uw bedrijfspand.

MEER DAN 6.000 EIGENAREN GINGEN U AL VOOR

Onze klanten aan het woord

De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.

4.8/5

Mevr. Kaya

Veenlustpassage 8, Veendam

“In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”

5/5

Dhr. van den Broek

Crommelinbaan 61 E, Cruquius

“Het contact verliep uitstekend. Bij vragen was er snel antwoord en er werd goed doorgepakt bij het opstellen van het huurcontract en het opleveringsrapport.”

4.8/5

Dhr. Flemming

Televisiestraat 286, Den Haag

“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale makelaar. Hulp bij afhandeling, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “

Begeleiding tijdens de bezichtigingen

Omdat u als vastgoedeigenaar alles weet over uw pand, de omgeving en specificaties, geloven wij dat u de aangewezen persoon bent om de bezichtigingen zelf te begeleiden. Het zoeken naar de juiste huurder of koper nemen wij uit handen, maar voor vastgoedeigenaren is het fijn als zij de kans krijgen om potentiële kandidaten te ontmoeten voor het contract ondertekend wordt. Bij de Online Bedrijfsmakelaar kunt u rekenen op professionele begeleiding, maar u hakt de knoop als eigenaar zelf door. 

U staat bij ons dus niet aan de zijlijn te wachten tot er een potentiële kandidaat is gevonden, maar houdt actief de touwtjes in handen. Dit zorgt ervoor dat u een goed beeld van de koper of huurder kunt vormen voor u een definitieve beslissing maakt. Over de screening van huurders of kopers hoeft u zich geen zorgen te maken. Wij zorgen er namelijk voor dat de potentiële kandidaten uitvoerig gescreend worden, zodat u achteraf niet tegen problemen aanloopt. 

Veelgestelde vragen

Er zijn geen wettelijke regels over de maximale huurprijs voor een bedrijfspand. Als verhuurder mag u iedere huurprijs vragen die u wilt. Het is aan de huurder om te bepalen of hij dit bedrag voor het huren van het bedrijfspand wil betalen. 

Het is echter wel verstandig om een realistische huurprijs te vragen als u uw bedrijfspand wilt gaan verhuren. U wilt namelijk niet een te lage huurprijs vragen, maar een te hoge huurprijs zorgt er weer voor dat u moeilijker een huurder zult vinden.

Daarom helpen wij als NVM – Bedrijfsmakelaar altijd met het bepalen van een realistische huurprijs voor uw bedrijfspand. Wij hebben namelijk toegang tot de database van de NVM. Hierin verwerken alle NVM – Bedrijfsmakelaars hun transacties. Ook bij u in de buurt. Zo hebben wij altijd vergelijkingsmateriaal en kunnen een realistische huurprijs berekenen.

In onze optiek is het vreemd dat de vergoeding van een bedrijfsmakelaar wordt gebaseerd op de waarde van uw verzamelgebouw en niet op de toegevoegde waarde die hij levert. Het komt vaak voor dat u meer moet betalen voor een A1 locatie dan voor een C locatie. Terwijl de dienstverlening hetzelfde blijft én over het algemeen een A1 locatie makkelijker te verhuren is.

Daarnaast kunnen wij de kosten laag houden door onder andere;

  • U krijgt zelf een actieve rol. Doordat wij niet de bezichtigingen uitvoeren besparen wij veel tijd die wij daarom ook niet in rekening hoeven te brengen.
  • Wij houden de bedrijfskosten zo laag mogelijk. Wij hebben geen dure kantoren op toplocaties, maar één hoofdkantoor in Eersel. Daarnaast hebben we zoveel mogelijk processen geautomatiseerd. Hierdoor houden we alles inzichtelijk én kunnen wij onze kosten laag houden.

Benieuwd naar onze tarieven? Lees hier hoe het werkt

De gemeente legt in het bestemmingsplan vast wat voor type bedrijven uw bedrijfspand mogen gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende bestemmingen mogelijk zoals “bedrijven”, “kantoren”, “winkels” en “statische opslag”. Binnen deze verschillende categorieën kunnen de gemeentes in Nederland ook weer onderscheid maken aan de hand van milieucategorieën.

Voordat wij uw bedrijfspand op de markt brengen doen wij uitgebreid onderzoek naar het bestemmingsplan. Zo voorkomt u problemen met de gemeente achteraf.

Als vastgoedeigenaar kunt u niet zonder een bedrijfsmakelaar uw bedrijfspand verhuren op Funda in Business. Dit platform is namelijk van de NVM en daarom niet toegankelijk voor zelfstandige vastgoedeigenaren.

De Online Bedrijfsmakelaar biedt de oplossing. Met onze aanpak kunt u zelf uw bedrijfspand aanmelden op Funda in Business voor een éénmalig laag tarief. Aan u de keus om te bepalen of u ook nog extra begeleiding wilt van ons team op de aspecten waar u behoefte aan heeft. 

Uw bedrijfspand verkopen aan een vastgoedbelegger met een huurder erin is geen enkel probleem. Koop breekt immers geen huur. De lopende huurovereenkomst van de huurder heeft echter wel invloed op de verkoop en de koopsom.

De belegger die uw bedrijfspand koopt kan namelijk niet onder de huidige huurovereenkomst uit. Hij neemt dus alle rechten en plichten over van de verkoper. Daarom is het dus belangrijk dat de huurovereenkomst goed is opgesteld, de huurprijs marktconform is en dat de belegger vertrouwen heeft in de huidige huurder. Als de vastgoedbelegger namelijk weinig vertrouwen heeft zal hij het risico hoger inschatten waardoor hij bereidt is om een lagere prijs te betalen voor uw bedrijfspand.

Hoeveel belasting u moet betalen over de winst bij het verkopen van een bedrijfspand is sterk afhankelijk van uw eigen fiscale positie. Als het bedrijfspand namelijk in eigendom is van een onderneming dan is de kans groot dat u boekwinst maakt. Deze boekwinst is in Nederland gewoon belast volgens de normale belastingheffingen voor bedrijven.

Als u echter het bedrijfspand als particulier in Box 3 heeft is de winst in principe “onbelast”. De winst wordt dan toegevoegd aan uw vermogen en op die manier jaarlijks belast middels de vermogensbelasting. Hoelang dat dit nog op deze manier belast wordt is echter de vraag. De Belastingdienst is namelijk voornemens om de komende jaren het belastingstelsel grondig aan te passen. Daarom is het altijd belangrijk dat u informatie inwint over de belastingen die u moet betalen na de verkoop van een bedrijfspand.