Bedrijfs onroerend goed
- Maak als eerste kennis met potentiële huurders of kopers
- Een heel team van NVM – Bedrijfsmakelaars aan uw zijde
- Uw pand gepubliceerd op alle grote aanbodsites inc. Funda in Business
- 24/7 op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom uw pand
- Bespaar duizenden euro’s door onze vaste lage tarieven
Actief betrokken als eigenaar
U doet zelf de bezichtigingen en kiest zo uw nieuwe huurder of koper. Wij begeleiden u op alle punten waar u behoefte aan heeft.
Persoonlijke begeleiding
Onze NVM-bedrijfsmakelaars en adviseurs staan dagelijks voor u klaar en zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.
Maximale online vindbaarheid
Iedere zoektocht begint tegenwoordig online daarom plaatsen wij uw pand op alle grote aanbodsites zoals Funda in Business.
Eén vaste, eerlijke prijs
Hoe groot uw pand ook is en wat deze ook waard is: wij werken altijd met één vaste prijs. Zo staat u nooit voor verrassingen
Werk samen met NVM bedrijfsmakelaars van de Online Bedrijfsmakelaar
Onze marketingstrategie is uniek, maar verder veranderd er niets. Omdat het verkopen en verhuren van bedrijfs onroerend goed een lastig traject is, nemen wij graag alle aspecten uit handen. Behalve de bezichtigingen zorgen onze NVM bedrijfsmakelaars voor een goed verloop van het traject. Ons team heeft jarenlange ervaring en begeleid u graag vanaf het onderzoek naar het bestemmingsplan tot en met het papierwerk.
Zo zorgen wij er samen voor dat uw bedrijfs onroerend goed op de juiste manier verkocht of verhuurt wordt en u geen essentiële stappen in het traject overslaat. Door hulp in te schakelen zorgt u er bovendien voor dat alles contractueel en juridisch in orde is. Kortom: bij de Online Bedrijfsmakelaar profiteert u van de voordelen van een klassieke makelaar, maar houd u als opdrachtgever de touwtjes in handen tijdens het volledige traject.
Bent u benieuwd naar wat ons team voor u kan betekenen tijdens de verkoop of verhuur van bedrijfs onroerend goed? Neem nu contact met ons op voor meer informatie over ons team, onze diensten én onze unieke marketingstrategieën.
Doe de bezichtigingen zelf
Bedrijfs onroerend goed is een verzamelnaam voor vastgoed dat met een zakelijk doel in gebruik wordt genomen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsruimtes, kantoorruimtes, winkelpanden, bedrijfspanden en beleggingspanden. Door uw bedrijfs onroerend goed te verkopen of te verhuren via de Online Bedrijfsmakelaar, zorgt u voor een optimale zichtbaarheid van uw pand.
Het verhuren of verkopen van bedrijfs onroerend goed is een lastig traject. Het vinden van de juiste kandidaat is een uitdaging en u krijgt te maken met specifieke wet- en regelgeving. Wij nemen de lastige aspecten uit handen, maar laten de bezichtiging graag aan u over. U weet immers als geen ander de ins- en outs van uw pand én maakt op zo als eerste kennis met potentiële kandidaten.
Al 3.500+ vastgoedeigenaren gingen u al voor!
De Online Bedrijfsmakelaar scoort op Funda in Business gemiddeld een 9,0 én zelfs een 9,3 op prijs- kwaliteitverhouding.
Dhr. Feyen
Data 7, Coevorden
“Het prettige contact in combinatie met de gesprekken door ons met kopers heeft voor een mooi resultaat gezorgd. De geadviseerde verkoopprijs bleek de juiste. Absoluut een aanrader.”
Mevr. Kaya
Veenlustpassage 8, Veendam
“We zijn zeer tevreden over de Online Bedrijfsmakelaar! In korte tijd ons beleggingspand voor een mooi bedrag verkocht. Zeer nette mensen met verstand van zaken. Altijd telefonisch bereikbaar.”
Dhr. Flemming
Televisiestraat 286, Den Haag
“Het ging perfect, communicatie was veel beter dan bij een normale bedrijfsmakelaar. Altijd terugbellen. Hulp bij koopintentieverklaring, niets was teveel om vragen te beantwoorden. “
Bespaar duizenden euro’s aan makelaarscourtage
Door zelf de bezichtigingen van uw bedrijfs onroerend goed te begeleiden krijgt u de kans om uw pand op een unieke manier aan de man te brengen. U weet immers het meest over uw pand, de omgeving en de specificaties. Hiernaast krijgt u de mogelijkheid om kennis te maken met potentiële huurders of kopers. Zo voorkomt u dat u aan de zijlijn wacht tot er een geschikte kandidaat is gevonden, maar draagt u zelf actief bij aan het vinden van de juiste huurder of koper.
Traditionele makelaars werken met courtages. Dit zijn percentages van de huur- of koopprijs en kunnen oplopen tot 16% van de jaarhuur of 1,75% van de verkoopprijs. Hiernaast moet u vaak rekening houden met opstartkosten. Daar doen wij niet aan. Als bedrijfsmakelaar doen wij namelijk altijd ons uiterste best om u een positieve ervaring te bieden. Daar hebben wij geen extra financiële prikkel voor nodig. Of uw bedrijfs onroerend goed nu op een A1-locatie in het centrum van Rotterdam staat of niet. U betaalt bij de Online Bedrijfsmakelaar altijd een vaste en eerlijke prijs.
Bereik alle ondernemers in de buurt en daarbuiten
Met onze unieke strategie maken wij het mogelijk om uw bedrijfs onroerend goed aan een grote doelgroep te tonen. Met publicaties op de meest populaire aanbodwebsites, inclusief Funda in Business, promoten wij de verkoop of verhuur van uw pand. Omdat alle ondernemers hun zoektocht naar vastgoed online beginnen, is een optimale vindbaarheid essentieel. Een koppeling met onze zoekersdatabase geeft de vindbaarheid van uw bedrijfs onroerend goed nog een boost, waardoor uw pand sneller verhuurt of verkocht kan worden.
Vroeger koos u voor een lokale bedrijfsmakelaar vanwege het netwerk, maar tegenwoordig is een lokale zoektocht naar kopers of huurders niet meer voldoende. Maak daarom gebruik van de unieke marketingmethodes van de Online Bedrijfsmakelaar en bereik alle ondernemers bij u in de buurt én ver daarbuiten.
Veelgestelde vragen
Als u een winkelpand wilt verhuren is het belangrijk om als eerste een goede huurprijs te bepalen. Deze is niet wettelijk vastgelegd dus dient getaxeerd te worden door een bedrijfsmakelaar. De bedrijfsmakelaar zal in het NVM systeem, of een andere database, op zoek gaan naar soortgelijke transacties. Op basis van deze referenties kan hij een berekening maken over de huurprijs voor de winkelruimte.
Zodra al het voorwerk is verricht is het belangrijk dat u potentiële kandidaten bereikt. Hiervoor zijn een hele hoop verschillende aanbodsites beschikbaar, maar verreweg de grootste is Funda in Business. Zij zijn de laatste jaren zeer sterk gegroeid en hebben inmiddels meer dan 1,2 miljoen maandelijkse bezoekers.
Als u uiteindelijk een huurder voor uw winkelpand heeft gevonden zullen de gemaakte afspraken vastgelegd moeten worden in een huurovereenkomst volgens het artikel 7:290 BW. Tenslotte is het belangrijk om bij de sleuteloverdracht een opleveringsrapport op te stellen. Hiermee voorkomt u een hoop problemen en discussies aan het einde van de huurovereenkomst.
Als u een beleggingspand wilt verkopen moet u een goede prijs berekenen. Dit wordt normaliter gedaan door de huur die betaald wordt te vermenigvuldigen met een factor. Deze zogenaamde kapitalisatiefactor wordt berekend op basis van het gewenste rendement.
Om de factor voor een beleggingspand te berekenen deelt u het getal 100 door het gewenste rendement. Als een vastgoedbelegger dus bijvoorbeeld 5% rendement wil ontvangen is de factor 20 x de huur (100 / 5 = 20).
Om een goede waarde te bereken voor uw beleggingspand is het verstandig om een bedrijfsmakelaar in te schakelen. Het gewenste rendement en de kapitalisatiefactoren verschillen namelijk sterk per type beleggingspand, de ligging en de marktsituatie. Een bedrijfsmakelaar kan op basis van het NVM uitwisselingssysteem of een andere database de beste factor voor uw beleggingspand berekenen.
Nadat u goed heeft berekend hoeveel keer de huur het beleggingspand waard is dient ook nog de huidige huurovereenkomst beoordeeld te worden. Als de huurovereenkomst namelijk niet goed in elkaar zit of de huurder betaalt geen marktconforme prijs zal de bedrijfsmakelaar ook nog een aantal correctieposten toe moeten passen om tot een goede waarde te komen.
Ja, de huurder van een winkelpand heeft huurbescherming. Dit heeft de wetgever in Nederland besloten omdat de huurders van winkelruimte sterk afhankelijk zijn van hun locatie. Om de huurder de zekerheid te geven dat hij de winkelruimte voor een langere periode kan gebruiken krijgen zij meer huurbescherming.
Daarom zijn er wettelijke huurperiodes die aangehouden moeten worden in de huurovereenkomst voor winkelpand (7:290 BW). In de regel zijn de huurtermijnen 5 jaar + 5 jaar, of andere variaties die samen uitkomen op 10 jaar. Maar er is ook een uitzonderingsregel mogelijk waarbij éénmalig een huurovereenkomst met een looptijd korter dan 2 jaar wordt overeengekomen.
Om problemen met de huurbescherming van huurders van winkelpanden te voorkomen is het verstandig om een professional in te schakelen. Als u namelijk fouten maakt kan het zijn dat u de huurder niet eenvoudig uit uw winkelpand kunt zetten vanwege de huurbescherming.