Omschrijving

Dit unieke winkelpand aan de Oudegracht, in het bruisende centrum van Utrecht, vertegenwoordigt een buitengewone kans voor ondernemers die zich willen vestigen op een locatie met rijke historie en uitstekende commerciële vooruitzichten. De Oudegracht, bekend om haar authentieke panden en gezellige sfeer, vormt het decor voor een levendige mix van lokale boetieks en landelijke winkelketens, wat een constante stroom van bezoekers garandeert.

Het pand, gebouwd in 1450, straalt een unieke charme uit die bezoekers en gebruikers onmiddellijk aanspreekt. Ondanks de leeftijd is het door de jaren heen uitstekend onderhouden, waardoor het voldoet aan alle moderne eisen zonder afbreuk te doen aan zijn historische karakter.

Gelegen op een A1 locatie, in het hart van de historische binnenstad van Utrecht, profiteert dit pand van zijn ligging in de drukste winkelstraat en voetgangersgebied van de stad. Het sluit naadloos aan op het gouden wandelrondje, populair bij zowel toeristen als lokale inwoners, waardoor het een niet te missen kans is voor elk bedrijf.

In de directe nabijheid bevinden zich vooraanstaande winkelketens zoals Bijenkorf, Only, Flying Tiger, Zara, Mango, Parfumerie Douglas, Scotch & Soda, Esprit, Kruidvat, Etos, ICI Paris XL, Zeeman, Omoda, Jack & Jones, en vele anderen.

De rijke omgeving van het pand omvat niet alleen de bekende grachten en unieke horecagelegenheden van Utrecht, maar ook culturele hotspots zoals Museum Speelklok, het Centraal Museum, en het Nijntje Museum. Bovendien liggen essentiële voorzieningen zoals supermarkten en het drukke Neudeplein op slechts een korte loopafstand.

Utrecht, als de vierde grootste stad van Nederland met bijna 400.000 inwoners, is een dynamische en groeiende stad die bekend staat om zijn levendige studentenpopulatie, het drukste en grootste treinstation van Nederland, en een van de topuniversiteiten van het land, de Universiteit Utrecht.

Metrages (VVO)

Commerciële ruimte: circa. 193 m2 (inclusief kantine en sanitaire voorzieningen)

Bestemmingsplan

Volgens het actuele bestemmingsplan heeft het pand een “Centrum-1” bestemming. Binnen deze bestemming zijn detailhandel en publieksgerichte dienstverlening.

Als gebruiker bent u zelf verantwoordelijk om navraag te doen naar het actuele bestemmingsplan bij de gemeente. Aan deze omschrijving kunnen geen rechten worden ontleend.

Opleveringsniveau

De commerciële ruimte zal in casco staat opgeleverd worden onder andere voorzien van;

– Airconditioning
– Pantry
– Toiletruimte
– Verlichting
– Stucwerkwanden
– Systeemplafond
– Internet- en telefonieaansluitingen

Huurcondities

Huurprijs: €159.684,- per jaar.

Huurbetaling: per maand vooruit.

Huurtermijn: 5 jaar + 5 jaar.

Servicekosten: Niet van toepassing, de ruimte beschikt over eigen nutsvoorzieningen.

Aanvaarding: In overleg, per 1 maart 2025.

Opzegtermijn: 12 maanden.

Zekerheidstelling: Waarborgsom: ter grootte van zes maanden huur.

Huurindexering: Jaarlijks overeenkomstig het maand prijsindexcijfer volgens het consumentenprijsindexcijfer (CPI) reeks CPI alle huishoudens (2015=100) gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar. Indexatie voor het eerst 12 maanden na huur ingangsdatum en zo vervolgens jaarlijks.

BTW: Indien huurder niet aan het “90%-criterium”(aandeel belaste prestaties) voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Als dan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd, dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Huurcontract: R.O.Z.-model op basis van het daadwerkelijke gebruik.

Goedkeuring:
Het bovenstaande is onder finaal voorbehoud van de eigenaar.

Disclaimer: Ondanks dat deze publicatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld is de Online Bedrijfsmakelaar BV niet aansprakelijk te stellen voor onjuiste of onvolledige informatie die in deze publicatie vermeld staan. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

====================

Kortom een prachtige winkelpand op een top locatie. Benieuwd naar alle beschikbare informatie over deze winkelruimte? Vraag dan nu, onder de grote contactbutton, de gratis objectbrochure van de Oudegracht 109 in Utrecht aan en ontvang de objectbrochure binnen 5 minuten in uw mailbox. Uiteraard kunt u ook direct een geheel vrijblijvende bezichtiging met de beheerder van het pand inplannen.

Kenmerken

Beschikbaarheid

Status
Beschikbaar

Overdracht

Vraagprijs
€ 159.684,- per jaar
Betaling
per jaar
Type aanvaarding
per datum

Bouw

Hoofdfunctie
winkelruimte
Soort bouw
bestaande bouw

Oppervlakten

Units vanaf
193 m2
Winkelruimte opp.
193 m2
Verkoop vloeroppervlakte
139 m2

Algemeen

Frontbreedte
419 cm
Verdiepingen voor winkelruimte
1

Reageer


  Vul hieronder uw gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


  BOG object

  Uw naam*

  Uw E-mail*

  Uw telefoonnummer*

  Uw Bericht*

  Zakelijke Hypotheek / Vastgoedfinanciering regelen? Onder deze knop meer dan 60 financieringspartijen. Vind snel uit welke partij u het het beste aanbod doet.

  Onze partner Credion zorgt jaarlijks voor de realisatie van vele honderden vastgoedfinancieringen en hypotheken bij ruim 60 financieringspartijen vanuit meer dan 40 lokale vestigingen. Credion maakt na een korte kosteloze inventarisatie samen met u een 100% sluitende financieringsaanvraag en zorgt dat uw hypotheek / vastgoedfinanciering zo snel en scherp mogelijk wordt gerealiseerd.


  Ja, ik ontvang graag een financieringsadvies van Credion  * Verplicht veld  Locatie

  Streetview

  Reageer direct

   * Verplicht veld

   Door het formulier in te vullen gaat u akkoord met ons privacybeleid

   Download brochure

    * Verplicht veld
    Liever persoonlijk contact?

    Roy Daris

    Vastgoedadviseur

    roy-daris-img

    Telefonisch bereikbaar op werkdagen tot 17:00

    Bedrijfspanden in de buurt

    winkelruimte

    Oudegracht 107

    3511 AG Utrecht

    € 131.976,- per jaar

    104 m2

    Units vanaf: 164 m2

    Bekijk dit pand

    kantoorruimte

    Lange Viestraat 2B

    3511 BK Utrecht

    € 89,- per maand

    10 m2

    Units vanaf: 1 m2

    Bekijk dit pand

    kantoorruimte

    Lange Viestraat 2B

    3511 BK Utrecht

    € 359,- per maand

    10 m2

    Units vanaf: 5 m2

    Bekijk dit pand

    kantoorruimte

    Lange Viestraat 2B

    3511 BK Utrecht

    € 909,- per maand

    30 m2

    Units vanaf: 10 m2

    Bekijk dit pand